imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Életed pillanatai. Dióhéjban. A Prezi új iPhone appja.


Igazán érdekes ötlettel állt elő az egyik legsikeresebb hazai startup. A Prezi új, Nutshell alkalmazásával a fényképezés és videózás ötvözésével egészen újszerűen oszthatjuk meg személyes élményeinket.

Kevés olyan igazán sikeres hazai startupról lehet beszámolni, mint amilyen a Prezi: a számítógépes prezentációk újszerű megközelítésével a korábban megreformálhatatlannak hitt területen a Prezi friss és ötletes programja egyszerre egyedülálló és népszerű a világ legjobb előadói körében.

Maga a Prezi alkalmazás is annyira sokoldalú és egyszerűen kezelhető, hogy egyre többen kezdték el családi fényképek és videók bemutatására használni, holott eredendően nem erre a célra fejlesztették. Ezt a tendenciát látva a Prezi fejlesztői gondoltak egyet, és megalkották a Nutshell iPhone alkalmazást, ami hasonlóan újszerű megoldást nyújt személyes élményeink megosztására.

A Nuthsell lényege, hogy egy videóhoz valójában csak 3 fényképet kell elkészítenünk, amiket aztán rengeteg jópofa animációval vagy különböző feliratokkal díszíthetünk. A 3 fényképünket a Nutshell összeköti a kattintások között készült felvételekkel, így a végeredmény egy 3 beállításos videó, amin a látványos címkéink is életre kelnek.

Az elkészült videókat megoszthatjuk barátainkkal üzenetben, e-mailen, vagy ki is posztolhatjuk Facebookra, Twitterre vagy Instagramra. Szerencsére a Nutshell is magán hordozza a Prezire jellemző felhasználóbarát gondolkodás jegyeit, így pillanatok alatt bárki elkészítheti a saját Nutshell videóját, a hozzáadott rajzokkal és feliratokkal együtt.

Handras már rá is pörgött a Nutshellre, íme a videó, amit az iMagazin szerkesztőségében csinált:

#nutshell

A video posted by Andras Horvath (@handrashu) on

Jó látni, hogy a Prezi nem ül a babérjain, és a fő termékük mellett még mindig kísérletezgetnek új dolgokkal. A Nutshellen látszik, hogy egy jól átgondolt projekt végeredménye, ami nem helyettesíti az Instagramot, sem a Twittert, viszont nagyon jó alapanyagot gyárthatunk vele a különböző közösségi oldalakra, vagy csak úgy szimplán saját magunknak.

Próbáljátok ki ti is a Nutshellt, a végeredményt pedig várjuk a kommentek között!

• Nutshell Camera letöltése az App Store-ból (Univerzális, Ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!