imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nyáron nemcsak te izzadsz, hanem az iPhone-od is


Úgy néz ki végre magunk mögött hagytuk a tavaszi esőket, és innen csak meredeken fog emelkedni a hőmérséklet. Ennek egyesek örülnek, mások kevésbé. Az utóbbiak közé tartoznak az okostelefonok is, akik jobban szeretik az árnyékot és az alacsonyabb páratartalmat. Ha ezt nem kapják meg, akkor több téren is teljesítménycsökkenést figyelhetünk meg, miközben mi áhítattal vesszük magunkhoz a D-vitamint.

Az Apple Support fel is hívja a figyelmünket arra, hogy az iPhone-ok 0 és 35 fokos környezeti hőmérsékletben tudnak optimálisan működni. Tárolás esetében már kicsit megengedőbbek, -20 és 45 Celsius fok között még – elvileg – nem károsodik a telefon. Töltés és intenzív használat során természetes, ha melegszik a telefonod, de ha ezt környezeti tényezőkkel is megspékeled, az már árt. Első körben csak a teljesítmény csökken, második körben pedig ez fogad:

temperature_cool_down-iphone2

Ezért ne hagyjuk zárt autóban az iPhone-t, ne tegyük ki közvetlen napsütésnek, továbbá figyeljünk arra, hogy ha egyébként is meleg van, akkor egy hardverigényesebb játék, vagy hosszabb idejű GPS követés (pl. autóban) jóval hamarabb felforralja a telefont. Hogy a telefon védekezzen a növekvő külső hőmérséklet ellen, elkezdi csökkenteni a saját belső hőmérsékletét, azaz leszabályozza magát, csökken a teljesítmény, sőt egyes funkciók ideiglenesen teljesen leállhatnak. Így nem leszünk képesek tölteni a telefont, elsötétül a képernyő, csökken a rádióadó ereje, valamint kikapcsol a fényképező vakuja. Ilyenkor érdemes kikapcsolni az iPhone-t és hűvös helyre tenni, hogy lehűljön.

Természetesen mielőtt elérünk oda, ahol a part szakad, több helyen csökkenhet a teljesítmény, így pl. a telefon visszaveszi a processzor teljesítményét, hogy ne melegedjen annyira. Ha mindez nem lenne elég – betartottuk az előírásokat –, sajnos még így is észrevehetünk bizonyos belassulást, azonban ez már nem az iPhone hibája. Az Apteligent felmérése szerint nyáron a mobilhálózatot igénybe vevő alkalmazások válaszideje akár 15%-kal is csökkenhet, a levegőben megnövekedő páratartalom miatt. Ezek tompíthatják a rádióhullámokat, különösen a magas frekvenciájúakat. Ezzel gyengül a jel, és vele együtt az adatforgalom is. Úgyhogy ha nyáron azt tapasztalnátok, hogy lassult valamiér a telefon, akkor most már tudjátok, hogy mi ellen tehettek, de mivel kell együtt élni.

Források: Apple Support, AppleWorld.TodayThe Telegraph

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!