imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Nyolcmagos processzorral jöhet a 16″-es MacBook Pro


Mióta Ming-Chi Kuo megemlítette a 16″-es MacBook Pro érkezését, azóta az új üdvöske igencsak slágertémává vált. Nem véletlen, hiszen a tech világ egyelőre nem nagyon tudja hova tenni a hamarosan érkező új modellt. Eddig  még csak igen keveset hallhattunk róla, most viszont konkrét információk láttak napvilágot a konfigot illetően!

Kuo – aki kifejezetten megbízható forrásnak tűnik – még februárban hintette el, hogy érkezik egy teljesen új MacBook Pro variáns, 16″-es kijelzővel. Akkor hatalmasat robbant a hír, a múlt hónapban pedig több beszállító is – természetesen nem hivatalosan – megerősítette, hogy már gyártósoron van a nagytestvér.

Ezeken az információmorzsákon kívül eddig szinte semmi konkrétat nem tudhattunk, azonban Jeff Lin, az IHS Markit elemzője nemrégiben meglepett minket néhány érdekes adattal. A jelentése leginkább a gép szívére orientálódott, ami elméletileg az Intel 9. generációs i9-es processzora lesz, mely a Coffe Lake család tagja. Az alap órajele magonként 2,4 GHz, ami Turbo Boost technológiával akár 5 GHz-ig is feltornászható. Kissé meglepő lehet ez a döntés, hiszen ugyanezt a rendszerchipet már most is kérhetjük a jelenlegi 15″-es MacBook Próhoz.

Továbbá a hírek szerint a 16″-es MacBook Pro is kérhető lesz az eggyel gyengébb konfigurációban, amelyben az ugyancsak 9. generációs 6 maggal rendelkező i7-es processzor foglal majd helyet, ugyanúgy, ahogyan a jelenlegi 15″-es palettánál is. Úgy tűnik tehát, hogy az Apple nem a rövidesen debütáló nagyobb modellnél fogja először használni a 10. generációs Intel processzorokat, amik az Ice Lake családnevet kapják.

Ez elsőre furcsa döntésnek tűnhet, azonban az új generáció nem lenne elég erős a MacBook Pro széria tetejéhez, hiszen egyelőre csak maximum 4 maggal rendelkező processzorok kaptak helyet a családban. Lin kitért arra is, hogy az új modell 227 ppi pixelsűrűségű kijelzőt kap, ami teljességgel pariban van az eddigi híresztelésekkel, melyek szerint egy 3 072 x 1 920 pixel felbontású retina megjelenítőt kapunk majd.

A 16″-es MacBook Pro várhatólag ugyanazt a gépházat kapja, mint a 15″-es testvére, azonban a méretnövekedést a kijelző káváinak vékonyításával fogják kompenzálni. Ezen kívül – ha minden igaz – az Apple az új varánsban mutatja be az új ollómechanikás billentyűzetét, ami a Butterfly technológiát váltaná, ráadásul az eddigi pletykák szerint a cég a jövő évben már minden modell esetében meg is lépné a cserét.

Továbbra is téma az, hogy a vállalatnak mi célja lehet ezzel a minimális méretnöveléssel. A tábor egyik része szentül meg van győződve arról, hogy a 16″-es változat a 15″-es modellt váltaná, ami egyébként egy logikus lépés lehetne, főleg ha még processzorok tekintetében is megegyeznek. Ming-Chi Kuo azonban ezt az elméletet elvetette, és állítása szerint a MacBook Pro paletta egyszerűen csak egy új mérettel bővül, és a három modell párhuzamosan fut majd egymás mellett.

Nos, mindkét opció lehetséges, azonban nagyon kíváncsiak leszünk az ezzel kapcsolatos jövőbeni hírekre. Egyes források szerint az Apple idén szakíthat a tradíciókkal, és október helyett már szeptemberben leránthatja a leplet a legnagyobb MacBook Próról. Konkrét dátum persze nem merült még fel egyáltalán, így ez a pletyka kifejezetten fenntartásokkal kezelendő.

Szerintetek melyik tábornak van igaza? Az Apple a 16″-es MacBook Prót a 15″-es verzió mellé, vagy inkább a helyére tervezi?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!