imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nyugalom, nem szűnik meg az iTunes Music Store


Míg tegnap este az internet egy jelentős része a megújult Instagram appon – és leginkább a színes ikonon – pörgött, egy másik jelentős része a Digital Music News által robbantott bombán méltatlankodott, miszerint az Apple megszünteti az iTunes Music Store-t, és az Apple Music marad a cég egyetlen zenei szolgáltatása.

Digital Music News belsős forrásokra hivatkozott, amikor azt írta, nem az a kérdés, hogy megszűnik-e az online zeneáruház, hanem az, hogy pontosan mikor. A forrás szerint 3-4 éven belül biztosan lekapcsolták volna a vásárlás lehetőségét, de elképzelhetőnek tartja, hogy már két éven belül meglépi ezt az Apple. A lap még kémfilmekbe illő körülményeket is leírt a beszélgetésről, miszerint nem kommunikálhattak a forrásukkal írásban (sem e-mailben, sem bármilyen más írott formában), nehogy lelepleződjön az állítólagos Apple-alkalmazott. Aki egyébként még azt is mondta, hogy ha Steve Jobs élne, ő már biztos lelőtte volna az iTunes Music Store-t.

Az Apple nem nagyon szokott pletykákat kommentálni – hacsak nem valami bődületes butaságról van szó: ilyenkor általában egy rövid közleményben cáfolják a híreket. Most is ez történt, a cég egyik PR-osa, Tom Neumayr az alábbi „nyilatkozatot” juttatta el a kérdéssel kapcsolatban a Recode számára:

Nem igaz.

iTunes

A közleményből egyrészt kiderül, hogy a sajtóosztályt valószínűleg nem leütésre vagy szószámra fizetik az Apple-nél, másrészt az is, hogy a Digital Music News értesülései tévesek voltak. Ha Neumayr bővebben ki akarta volna fejteni a kérdést, megírhatta volna, hogy az iTunes még mindig jelentős bevételeket termel az Apple számára, még annak ellenére is milliárd dolláros üzletről van szó, hogy valóban erősen csökkennek az eladások. Jó példa még Drake új, „Views” című albuma, ami az első héten csak az iTuneson volt elérhető, mégis 1 milliós példányszámban kelt el.

Ettől függetlenül a jövőt valószínűleg a különböző streaming-szolgáltatások jelentik, legalábbis a bevétel és a felhasználók számának szempontjából. A Spotify épp a napokban jelentette be, hogy az Apple Music-nak köszönhetően minden eddiginél gyorsabban növekednek, valamint az Apple szolgáltatása is szépen gyarapszik, nemrég elérte a 13 millió fizetős felhasználót.

Forrás: Recode, Digital Music News.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!