imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nyugalom, visszatér a 3D Touchos alkalmazásváltás!


Nagyon sokan szomorkodtatok a kommentekben amiatt, hogy az Apple valamilyen rejtélyes okból kifolyólag kivette ezt az egyszerű kis gesztust, amivel talán egy fokkal kényelmesebben lehetett bejutni az alkalmazásváltóba, mint a dupla Home kattintással. Craig Federighinek hála mostmár már tudjuk az indokot is, és azt is, hogy csak ideiglenes állapotról van szó.

A 3D Touch-csal rendelkező készülékeken volt egy nagyon egyszerű, mégis elég intuitív gesztus, ami sejtésem szerint az egyik leggyakrabban használt alkalmazása volt az iPhone 6s óta létező funkciónak. Csak erősebben kellett nyomni a kijelző bal szélén, majd jobbra húzni az ujjunkat és máris előcsalogathattuk az alkalmazásváltó felületet. Mivel talán még a Home gomb duplanyomásánál és jobban kézreáll a mozdulat, elég sokán és elég sokat használták.

Aztán szeptember 19-én jött az iOS 11 és tönkretett mindent: a fent ecsetelgetett funkció váratlanul kikerült a rendszerből, majdnem akkor port kavarva ezzel, mint a nem teljesértékű kapcsolók a Control Centerben. A sötét, borús éjszakába egy bátor Macrumors olvasó hozta el a remény kósza fénysugarát. Elhatározta, hogy levelet ír a Craig Federighinek és egy az egybe kihívja a hóra lejátszani a meccset:

Megoldható lenne, hogy legalább opcionális módon visszakerüljön az a 3D Touch gesztus az iOS 11-be, mellyel úgy lehetett alkalmazások közt váltani, hogy nem kellett duplán nyomni a Home gombra? – írta Adam Zahn.

Craig gond nélkül beleállt a kérdésbe és színt vallott:

Szia Adam,
Technikai okokból sajnos ideiglenesen ki kellett hagynunk ennek a gesztusnak a támogatását az iOS 11-ből. Egy közelgő iOS 11.x frissítéssel vissza fogjuk hozni.
Köszi (és elnézést a kellemetlenségért)!
– Craig

Hoppá, még elnézést is kért!

Federighi egyébként szerintem a legjobb arc az Apple vezetőségében.

Ennyi volt tehát az elveszett gesztus körüli rejtély, hamarosan visszakerül az iOS-be és mindenki élheti tovább életét zavartalanul.

(Vajon mi lehet az a technikai probléma, ami felmerül egy olyan funkciónál. ami már évek óta zavartalanul működött?)

Forrás: Macrumors

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!