imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Óda, egy méltatlanul keveset emlegetett SZUPER iOS 12 funkcióról


Az megvan még, hogy az SMS-ben kapott kódokat automatikus beírja neked a rendszer regisztráció során? Nincs? Nem baj, én is elfelejtettem. Pedig ott van az és szuper működik. Örvendés következik!

A cikknek nincs különösebb apropója, csak épp használtam a funkciót, és közben eszembe jutott, hogy lényegében az iOS 12 bemutatása óta nem beszéltünk róla. Meg az is eszembe jutott, hogy király. Szóval most beszélünk róla.

Az iOS 12-nek ugyanis van az az új képessége, hogy ha regisztrálsz valahova, ahol jóváhagyó kóddal kell hitelesítened a telefonszámod például, akkor az SMS-ben érkező kódot magától kiolvassa a rendszer és azon nyomban felajánlja automatikus kitöltésre.

És el nem hiszitek, mennyire jó ez!

Sose gondoltam bele, hogy macerás ezeket a kódokat beirkálni, de most hogy nem kell, rájöttem, hogy az volt. Ugye, mit csinál az ember ilyenkor alapesetben? Regisztrál, kap egy üzenetet, átlép az Üzenetek alkalmazásba, hosszan nyom a szövegre, elszöntyög a kijelölés megfelelő beállításával, kimásol (haladó szinten esetleg megpróbálja megjegyezni a kódot, de úgyse megy), visszamegy a böngészőbe, hosszan nyom, beilleszt, éli tovább az életét. Szívás.

Az iOS 12-ben ezzel szemben úgy néz ki ugyanez a művelet, hogy regisztrál, kap egy üzenetet, meg se nyitja, de még csak el sem olvassa, helyette rányom az automatikusan felajánlott kitöltésre és éli tovább az életét. Zseni.

A legjobb az egészben, hogy tényleg működik. Nem ám úgy, mint az AirDrop, hogy néha igen, néha nem, hanem mindig. Jól. Na, csak ennyit szerettem volna mondani.

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!