imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Óda, egy méltatlanul keveset emlegetett SZUPER iOS 12 funkcióról


Az megvan még, hogy az SMS-ben kapott kódokat automatikus beírja neked a rendszer regisztráció során? Nincs? Nem baj, én is elfelejtettem. Pedig ott van az és szuper működik. Örvendés következik!

A cikknek nincs különösebb apropója, csak épp használtam a funkciót, és közben eszembe jutott, hogy lényegében az iOS 12 bemutatása óta nem beszéltünk róla. Meg az is eszembe jutott, hogy király. Szóval most beszélünk róla.

Az iOS 12-nek ugyanis van az az új képessége, hogy ha regisztrálsz valahova, ahol jóváhagyó kóddal kell hitelesítened a telefonszámod például, akkor az SMS-ben érkező kódot magától kiolvassa a rendszer és azon nyomban felajánlja automatikus kitöltésre.

És el nem hiszitek, mennyire jó ez!

Sose gondoltam bele, hogy macerás ezeket a kódokat beirkálni, de most hogy nem kell, rájöttem, hogy az volt. Ugye, mit csinál az ember ilyenkor alapesetben? Regisztrál, kap egy üzenetet, átlép az Üzenetek alkalmazásba, hosszan nyom a szövegre, elszöntyög a kijelölés megfelelő beállításával, kimásol (haladó szinten esetleg megpróbálja megjegyezni a kódot, de úgyse megy), visszamegy a böngészőbe, hosszan nyom, beilleszt, éli tovább az életét. Szívás.

Az iOS 12-ben ezzel szemben úgy néz ki ugyanez a művelet, hogy regisztrál, kap egy üzenetet, meg se nyitja, de még csak el sem olvassa, helyette rányom az automatikusan felajánlott kitöltésre és éli tovább az életét. Zseni.

A legjobb az egészben, hogy tényleg működik. Nem ám úgy, mint az AirDrop, hogy néha igen, néha nem, hanem mindig. Jól. Na, csak ennyit szerettem volna mondani.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!