imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Offline is szerkeszthetsz már képeket Prismával iOS-en


A képszerkesztő alkalmazások virágkorukat élik. Az okostelefonok térhódításával, és a rajtuk található kamerák óriási fejlődésével lassan mindenkiből hivatásos fotós lesz. Ha ez persze így nem igaz, de kétségtelen, hogy a fotózás már korántsem olyan elvont, privilegizált valami, mint régen. Emiatt lehet siránkozni, vagy örülni neki (az iPhone tulajdonosok a Shot on iPhone kampány alapján örülnek), de a folyamat megállíthatatlan. Most az egyik új és közkedvelt fotószerkesztő app, a Prisma tette lehetővé, hogy akár offline is szerkeszthetsz vele képeket.

Amikor a Facebook megvette az Instagramot, akkor a többi közösségi oldalhoz képest az még csak egy szűk klub volt. Ma már legalább 500 millió aktív felhasználója van, és ez a szám növekszik. Bár maga az Instagram alkalmazás is lehetővé tesz képszerkesztést, mindenkinek van saját kis kedvenc képszerkesztő appja, ami valamivel többet tud, vagy csak a kezelőfelületét szokta meg a felhasználó, és ezért inkább azt használja. Legyen az a Snapseed, az Enlight vagy a VSCO. Az orosz fejlesztők által létrehozott Prisma egyértelműen a nyár egyik slágeralkalmazása volt, és (nem reprezentatív) felmérésünk szerint ez az itthoni felhasználókra is áll. Júliusban cunamiszerűen öntötték el az Instagram falakat a fotókat „újrafestő” Prisma képek. Azonban azt is látjuk, hogy a magyar felhasználók takarékosan szeretnek bánni a mobilnetükkel (ezért hiányolják az iOS-ből a 3G ki- és bekapcsolásának a lehetőségét), ezért ez a hír öröm minden Prisma-használónak, aki megabyte-okat szeretne spórolni.

prisma-kiss

A fejlesztők elmondása szerint a frissítéssel az ideghálózatos algoritmus egy részét a telefonba helyezték át, így a szervereik kevésbé lesznek leterheltek és az iPhone 6s/6s Plus tulajdonosoknak már csak cirka 5 másodpercet kell várniuk, hogy elkészüljön az újrafestett kép. Az iPhone 6 család tulajdonosainak egy picit többet kell várniuk. A akkumulátorfogyasztással kapcsolatban különösebb változás nem várható, mert a felhőalapű feldolgozás megmarad, ami eléggé igénybe veszi a telefonunkat. Offline változatban nem lesz elérhető az összes szűrő, de így is lesz miből válogatni. Fontos, hogy a funkció csak iPhone 6-tól felfele működik, és le kell töltenetek hozzá a Prisma legújabb változatát. Állítólag az androidos változat is érkezik heteken belül.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!