imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Okos otthonnal készül az Apple a WWDC-re?


A Financial Times szerint az Apple nagy dobása a jövő heti WWDC-n egy okos otthon szoftverrendszer bemutatása lesz, amivel az iPhone-unkról vagy iPadünkről vezérelhetjük a világítást, fűtést/hűtést, redőnyöket, egyebeket a lakásban.

Ez a hír engem kicsit meglepett, egyikünk sem írta bele a WWDC-vel kapcsolatos várakozásaiba. Az Apple lépése beleillik a többi nagy tech cég által elkezdett folyamatba: a Google például januárban vásárolta meg 3,2 milliárd dollárért a korábbi iPod-fejlesztő által alapított Nestet, mely dizájnos okostermosztátokat gyárt. A Samsung pedig több-kevesebb sikerrel mutatott már be korábban okoshűtőket, mosógépeket és tévéket, amiket a telefonunkról vezérelhetünk.

Az Apple integrált rendszere segítségével állítólag egyszerűbben állíthatjuk be az okos eszközeinket, például automatikusan felkapcsolódnak a lámpák, ha hazaértünk és a rendszer érzékeli az iPhone-unkat a zsebünkben. Az Apple várhatóan több gyártóval is szövetkezni fog, magát a rendszert pedig úgy kell elképzelni, mint a Made for iPhone/iPad plecsniket, melyeket az Apple előírásainak megfelelő, kompatibilis eszközök kaphatnak meg. Vagyis több gyártó is készíthet az Apple okos otthon rendszerével működő kiegészítőket.

Philips Hue

Szerintem ez egy teljesen hihető és logikus lépés lenne az Apple részéről, egyre több okos eszköz jelenik meg a piacon, és ha az Apple hozza a tőle megszokott minőséget és egyszerűséget, akkor komoly tényezője lehet az éppen kibontakozó okos otthon megoldásoknak. Én amúgy teljesen rá vagyok kattanva az ilyen kiegészítőkre, Philips Hue-kkal világítok, és minden infravörös jel fogadására alkalmas eszközömet (tévé, klíma, hangrendszer, Xbox, stb.) egy RedEye univerzális infraadóval irányítok iPhone-on és iPad-en keresztül. Úgyhogy én nagyon kíváncsian várom, mit lép az Apple a WWDC-n.

Ti használtok valamilyen okos kiegészítőt otthon? Milyen jövőt jósolnátok az Apple megoldásának, érdemes elindulnia a cégnek ezen az úton?

Forrás: Financial Times, borítókép: iPadHelp.com.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!