imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Okoskamera is lehet az iPhone 8-ban


Legalábbis a HomePod szoftverének további boncolgatása erre enged következtetni. Az úgynevezett „SmartCamera” lehet az iPhone 8 egyik nagy dobása, melyről idáig még csak pletyka szinten sem hallottunk.

Az új, eddig ismeretlen funkciónak tűnő újdonságra is az a Guilherme Rambo talált rá, aki fontos szereplője lett a mostani, a HomePod szoftvere által elkövetett Apple-önszivárogtatásnak. A fejlesztő egy Twitterre posztolt képernyőképen mutatta meg, mik azok a tényezők, amelyek aktiválhatják majd ezt a rejtélyes „SmartCamera” funkciót. Így ebből következtethetünk arra is, mi újat tud majd az iPhone 8 kamerája.

Ahogy Rambo fogalmaz, az iOS 11 (vagy csak az iPhone 8) aszerint fogja hangolni a kamera beállításait, hogy milyen „jelenetet” érzékel. A kódban a következő esetek kerültek megemlítésre: Fireworks, Foliage, Pet, BrightStage, Sport, Sky, Snow és Sunset/Sunrise.

Több okostelefon és DSLR kamera is rendelkezik már hasonló képességgel: csak ki kell választani egy megfelelő „jelentet” (például tüzijáték fotózáshoz a Fireworks funkciót), a gép pedig úgy állítja be magát, hogy a lehető legjobb képeket készítse a megadott helyzetben. Remélhetőleg a Smart jelző az Apple-nél azt fogja jelenteni, hogy ezeket a jelenteket magától ismeri majd fel a telefon, és nem nekünk kell őket egy menüből manuálisan előhívni.

Az még nem teljesen világos, hogy a most felfedezett funkciók minden iOS 11-es készülékre, vagy csak az iPhone 8-ra érkeznek majd. Nyilván az előbbi helyzet lenne a legideálisabb, és van is okunk bizakodni, hiszen a kódnak ugyanezen részében található a QR-kód olvasó és a dokumentumszkenner funkció is, melyek, mint tudjuk, az iOS 11 részei.

Ugyanakkor, az Apple a WWDC-n egy szót sem szólt az „okoskameráról”. Most vagy azért, mert nem tartották olyan lényegesnek, hogy műsoridőt kapjon, habár ennél azért fontosabb újításnak tűnik. Vagy azért mert az iPhone 8 dedikált funkciója lesz és nem akartak spoilerezni. Esetleg azóta találták ki a fejlesztést, hogy bemutatták a rendszert június elején.

Minél több derül ki az iPhone 8-ról, annál tetszetősebbnek ígérkezik a készülék. Már várjuk!

Forrás: Macrumors

Arról, hogy mégis hogy buktázhatott akkorát az Apple, hogy legalább egy hónappal a bemutató előtt óvatlanul ennyi mindent szivárogtassanak ki magukról, ebben a cikkben írtunk részletesen. Ami a kamerát illeti, a mostani készülékeknek sincs mit szégyenkezniük, és az iOS 11 csak javítani fog rajta. Ha imádsz a telefonoddal fotózni/videózni, jó szívvel ajánljuk az iPhone 7 Plus-t, ami most ráadásul akciós is.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!