imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Okosórán dolgozik a TAG Heuer


Pár nappal az Apple Watch bemutatása után a TAG Heuer svájci óragyártó is bejelentette, hogy elkészítik saját okosórájukat. Nem ez lesz egyébként a cég első próbálkozása, korábban már készítettek egy egyedi órát az Oracle Team USA vitorláscsapatnak egy szponzori szerződés keretein belül.

Az az óra kifejezetten vitorlázáshoz készült, és inkább a funkció érdekesek, mintsem a megjelenése. Képes megjeleníteni mindenféle információt a hajóról és a vitorláiról, például a sebességet, a vitorlákra nehezedő nyomást, továbbá a szél sebességét, irányát és szögét.

Az Oracle csapat számára készített TAG Heuer Aquaracer okosóra. Kép forrása: TAG Heuer.
Az Oracle Team USA csapat számára készített TAG Heuer Aquaracer okosóra. Kép forrása: TAG Heuer.

Most viszont egy általános használatra fejlesztett okosóra bemutatását tervezik, hogy felvegyék a versenyt az Apple-lel és más hasonló gyártókkal. Fontos szempontjuk azonban, hogy ne másolják például az Apple megoldását. Jean-Claude Biver, az LVMH luxuskonszern (hozzájuk tartozik a svájci cég is) óra-ágazatának vezetője az alábbiakat mondta erről:

Szeretnénk készíteni egy TAG Heuer okosórát, viszont nem szabad lemásolnunk az Apple Watch-ot. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy másokat kövessünk.

Hozzátette továbbá, hogy a svájci óragyártók várhatóan jövő tavasszal mutatják be a saját okosóráikat a bázeli órakiállításon. A TAG Heuertől nem idegen az ilyesfajta irány, a cég okostelefont is gyártott már, ilyen például az androidos Link, melynek ára korántsem baráti, meghaladja a másfél millió forintot.

TAG Heuer Link okostelefon. Kép forrása: TAG Heuer.
TAG Heuer Link okostelefon. Kép forrása: TAG Heuer.

A TAG Heuer okosórája tehát valószínűleg más árkategóriában kíván versenyezni, mint az Apple Watch, bár egyes értesülések szerint az Apple okosórájának ára is elérheti akár a nettó 1200 dollárt bizonyos Edition modellek esetén. Pár hónapja egyébként az Apple pont a TAG Heuer értékesítési igazgatóját csábította át, valószínűleg az Apple Watch-projekthez.

Forrás: AppAdvice. Borítókép: Watch Source.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!