imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

FORRadalmi vízforraló


Steve Jobs azt mondta az első iPhone bemutatásakor, hogy olykor-olykor születik egy forradalmi termék. Na, a Smarter wifikettle nem az. Talán abból a szempontból az, hogy mondjuk nekem biztos sosem jutott volna eszembe Wi-Fi kapcsolattal rendelkező okosvízforralót csinálni.

Ennek ellenére – vagy talán pont ezért – amikor először megtudtam, hogy érkezik ebből a termékből, azonnal ki akartam próbálni. El sem tudtam képzelni, hogy mi az a plusz, amit az nyújthat egy halandó ember számára, hogy Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik a vízforralója, és egy alkalmazáson keresztül vezérelheti azt. Demonstráljuk a lényeget:

Alapesetben a Smarter wifikettle egy teljesen hétköznapi, normális vízforraló, igaz megjelenés alapján abból azért az igényesebb fajta. Rozsdamentes acélból készült az egész, és egy szintén rozsdamentes acéllal borított talpa van. Még itt elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem iszom túl gyakran teát, vízforralóm sincs otthon, szóval nem vagyok különösebb szakértője a témának. A wifikettle mindenesetre anyag- és összeszerelési minőségben elég jónak tűnt.

Smarter wifikettle

A talpon összesen 6 gombot találhatunk. Ebből az egyik a bekapcsoló, van négy hőmérsékletgombunk (65°C, 80°C, 95°C és 100°C), illetve egy gomb, amivel 5, 10 vagy 20 percig tarthatjuk a kiválasztott hőfokon a vizet. Mivel a wifikettle okosvízforraló, ezért természetesen jár mellé egy App Store-ból letölthető alkalmazás is. Azért itt álljunk meg egy pillanatra. Az okoskészülékek korát éljük: van okoskarkötő, okosóra, okosizzó, okospohár, okoshűtő, okosminden. Ha valaki két-három éve azt mondja nekem, hogy 2015-ben egy okosvízforralót tesztelek, akkor valószínűleg kiröhögöm. Jó, igazából most is röhögtem amikor megláttam a terméket.

Smarter wifikettle

Szóval, a wifikettle mellé jár egy alkalmazás is. Ezzel a lakás bármely pontjáról – mondjuk a tévénézés közben a kanapéról – bekapcsolhatjuk a vízforralónkat Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Ugyanazokat a „gombokat” érjük el az alkalmazáson belül, mint amiket az eszköz talpán is megtalálunk. Ami pluszt nyújt, hogy értelemszerűen egyrészt távolról bekapcsolhatjuk a vízforralót, másrészt kapunk egy értesítést, ha elérte a beállított hőmérsékletet a víz, így elég csak ilyenkor felállni és kimenni a konyhába. Ezzel a módszerrel a gyártó szerint évente akár két napot is megspórolhatunk, ha átlag  5 percet számolunk egy vízforralásra. Ja, a wifikettle akkor is szól, ha újra kell tölteni vízzel.

Smarter wifikettle

Sőt, bekapcsolhatjuk azt is, hogy az alkalmazás érzékelje ha hazaérünk, és küldjön egy értesítést, hogy szeretnénk-e bekapcsolni az okosvízforralónkat. Így mikor belépünk a lakásba már egy kancsónyi bugyogó forró vár minket készen arra, hogy az esti teánk alapanyagává váljon. Várjunk csak, az egyik legforradalmibb funkciót ki is felejtettem: ha felforrt a vizünk – dobpergés – közvetlenül az értesítésből meg is oszthatjuk ezt a történelmi pillanatot az ismerőseinkkel Facebookon, az alábbi formában:

Smarter wifikettle

Nos, nem is tudom mit írhatnék még a Smarter wifikettle-ről. Azt tudja amit ígér: egy vízforraló, amit a telefonunkról irányíthatunk. Ha gyakran iszol forró italokat, vagy most keresel vízforralót, és vonzódsz az okoskiegészítők iránt, akkor egyértelműen tudom ajánlani, hiszen gond nélkül teszi a dolgát: vizet melegít amikor szükség van rá.

Ad3-Falling-colours

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!