imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Október 9-én jelenik meg a Steve Jobs-film


Ugyan egyszer már megfogadtuk, hogy addig nem adunk hírt a készülő új Steve Jobs-filmről, amíg nem derül ki, hogy Palvin Barbi játssza benne Lisa Jobsot, most mégis kivételt teszünk, ugyanis a napokban napvilágra került a film megjelenési dátuma és a végleges szereplőgárda is.

A CNBC ugyanis egy Twitter-üzenetben tette közhírré, hogy a Universal Picturestől (ők vették át a filmet, miután a Sony bedobta a törölközőt) érkező értesülés alapján az Aaron Sorkin által írt új Steve Jobs-film október 9-én kerül az amerikai mozikba:

Mint tudvalevő, rengeteg probléma volt a Walter Isaacson életrajzi könyvén alapuló film körül. Először az eredeti rendező, David Fincher hátrált ki, így került a rendezés a Gettómilliomos alapján ismerős Danny Boyle kezébe. A főszereplő megtalálása sem volt egyszerű: sok-sok nagy név felmerült az elmúlt hónapokban, először Leonadro DiCaprio utasította vissza a szerepet, majd amikor már úgy tűnt, hogy Christian Bale játssza Steve-et, ő is nemet mondott.

Így esett végül a választás Michael Fassbenderre, akit legutóbb többek között a Prometheusban láthattunk David szerepében, de játszott a legújabb X-Men filmben is. A forgatás időközben meg is kezdődött, így képeket is láthatunk arról, mennyire hasonlít Fassbender Jobsra, illetve Seth Rogen Steve Wozniakra:

Michael Fassbender mint Steve Jobs (balra) és Seth Rogen mint Steve Wozniak (jobbra). | Kép forrása: Daily Mail
Michael Fassbender mint Steve Jobs (balra) és Seth Rogen mint Steve Wozniak (jobbra). | Kép forrása: Daily Mail

Hát, leginkább semennyire. Persze egy életrajzi film nem attól lesz jó, hogy a szereplőket játszó színészek mennyire hasonlítanak az alakításuk tárgyát képző valós személyekre, de Fassbenderről azt is sokkal kevésbé tudom elképzelni, hogy tudja hozni azt a szenvedélyt és temperamentumot, amit Steve Jobs karaktere megkövetelne – ebből a szempontból talán Christian Bale lett volna a legjobb választás a szerepre. Íme még egy kép a párosról:

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

De mindegy is most már, legalább úgy tűnik, hogy végre sínen van a forgatás. Persze érdemes is belehúzni a munkálatokba, mivel vészesen közel van az a bizonyos október 9-i időpont. A film egyébként három hosszabb jelenetre tagolódik majd, melyek egy-egy termékbemutatót visznek a vászonra, többek között a Macintosh 1984-es és az iMac 1998-as leleplezését, ehhez természetesen a Flint Centerben is megkezdődött a forgatás:

A Flint Center korhű molinókkal díszítve. | Kép forrása: 9to5Mac
A Flint Center korhű molinókkal díszítve. | Kép forrása: 9to5Mac

Nemrég az is kiderült, kik játsszák majd a további főbb szerepeket. Kate Winslet alakítja majd az Apple akkori marketingguruját, Joanna Hoffmant, Jeff Daniels pedig az a John Sculley lesz, aki kirúgta Steve-et az Apple-től. Katherine Waterston játssza Steve Jobs exbarátnőjét, és első lányának, Lisának anyját, Chrisann Brennant. Lisa Brennan-Jobs szerepét pedig három színész játssza majd el, ez alapján is hosszabb időszakot ölel fel a történet: Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo és Mackenzie Moss alakítják élete különböző időpontjaiban.

Hogy őszinték legyünk, ennyi probléma után sajnos nem várunk túl sokat a filmtől, de reméljük, kellemesen csalódunk majd. Hogy a magyar mozik játsszák-e a Sorkin-féle Steve Jobs-filmet, arról egyelőre nincsenek információk.

Forrás: AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!