imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Október végéig még befuthat a 16″-es MacBook Pro is!


Egyre több és gyanúsabb hír érkezik a várva várt 16″-es MacBook Pro felől, amiről még csak biztos információ sincsen azt illetően, hogy a termékpalettán belül pontosan hol is kíván elhelyezkedni. Ráadásul úgy tűnik, hogy derült égből villámcsapás módjára mutatják majd be, sokkalta előbb, mint gondoltuk!

Rengeteg a kérdés, de kevés a válasz az Apple új, nagyobb kijelzővel szerelt MacBook Prója kapcsán. Ming-Chi Kuo még februárban ültette el a magvat a tech világ fejében, mikor is közölte, hogy 2019-ben jön a nagyobbik MacBook Pro 16″-es verziója. Ezután – annak ellenére, hogy a forrás rendkívül megbízható – sok felhasználó már nem is vette igazán komolyan a pletykát, hiszen fél évig szinte nem is volt hír az új üdvöskéről.

A köztudatba az utóbbi hónapokba jött vissza a várományos modell, amelyről ha túl sok mindent nem is, néhány információt megtudhattunk. Nézzük, mik is ezek! Kezdjük is a mérettel, hiszen ez az egyik legfontosabb attribútuma. Az LG által gyártott TFT-LCD kijelző mérete 16″-re hízik majd, a felbontása pedig 3 072 x 1 920 pixel lesz, ami 227 ppi pixelsűrűséget jelent. Az érdekesség az, hogy a gépház elméletileg méreteit tekintve megegyezik majd a 15″-es MacBook Próéval, a hiányzó helyet pedig a kávák elvékonyításával érik majd el.

A másik nagyon fontos hír a billentyűzetről szólt. Az Apple rengeteg kritikát kapott az immáron 4. generációját taposó Butterfly keyboard kapcsán, amelynek az első két változata sérülékenynek és kifejezetten kényesnek bizonyult a szennyeződésekre, ráadásul igen vastag számlát eredményezett az esetleges szervizek alkalmával. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi generációban ezek a problémák nagyrészt megoldódtak, azonban lehet, hogy a vállalat inkább nem kockáztat tovább.

Ugyan a nagyon hangos ellenzők mellett rengeteg felhasználó szereti ezt a fajta billentyűzetet, azonban az Apple a problémát gyökerestül kitépve oldhatja meg. Akképpen, hogy teljesen más, a jelenlegi pillangós helyett ollós mechanikát szerelhet a MacBookokba, ráadásul a váltás a közeljövőben debütáló 16″-es Próban debütálhat majd.

Érdekes továbbá, hogy a hírek szerint az új Pro hardvere a 15″-es változatnál elérhető csúcskonfiguráció lesz, amely az Intel 9. generációs, 2,4 GHz-es i9-es processzorát (Turbo Boost esetén 5 GHz), valamint 32 GB RAM-ot foglal magában. Egyes források szerint lesz belőle gyengébb 6 magos verzió is, amely ugyancsak megfelel a jelenlegi nagyobbik MacBook Pro szerényebbik modelljének hardverével.

Ennek tudatában viszont joggal merülhet fel a kérdés, hogy az Apple pontosan hova is kívánja pozícionálni a nagyobb kijelzővel szerelt modelljét. Nos, az szinte egyértelmű, hogy a felső szegmensbe, de az már kevésbé nyilvánvaló, hogy az új méret hosszú távon párhuzamosan futna a 15″-es változattal, mintegy megtestesítve az abszolút csúcsot, vagy a vállalat inkább szépen lassan áttérne a 16″-es változatra.

Ha belegondolunk, mindkét verzió logikus lehet, azonban gyanús, hogy a renderképek mind egy teljesen új, lekerekített dizájnt jelenítenek meg, amely inkább az első gondolatmenetet támaszthatja alá. A jó hír viszont az, hogy a DigiTimes legújabb jelentése szerint már nem kell sokat várnunk arra, hogy ez kiderüljön, hiszen, az Apple a hónap végén leránthatja a leplet az új trónörökösről. Bár nem a legmegbízhatóbb források közt szerepelnek, néha jól rányúlnak a dolgokra.

Tovább erősítheti a hírt az is, hogy az AirPods új, fülpárnás változatát is pont erre az időpontra jósolják a legfrissebb szivárogtatások. Ez finoman szólva is gyanús, erősen kétséges, hogy véletlen egybeesésről lenne szó. Ha viszont tényleg így lesz, akkor a vállalat minden bizonnyal az elkövetkezendő néhány napban küldi ki a meghívókat a bemutatóra, amelyről mi is azonnal beszámolunk majd.

Szerintetek reális lehet még egy október végi sajtótájékoztató, vagy csak fura egybeesésről lehet szó?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!