imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Október végére várják az új MacBook Pro modelleket


Hónapok óta lehet már hallani arról, hogy az Apple új MacBook Pro modelleken dolgozik, amik nem csak a belső hardverkomponensekben, de külsejükben is jelentősen megváltoznak. Most épp október végét emleget a MacRumors, természetesen meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Nincs mit szépíteni a dolgon, a Mac kategóriára ráfér már egy kiadós frissítés. A Retina kijelzős MacBook még egészen fiatal (163 napja frissítette az Apple), de a többiek kezdenek kínosan régen a piacon lenni: a Retina kijelzős MacBook Pro holnap jubilál 500 nappal, a MacBook Air ma 569 napos (ha a RAM-emelést nem számítjuk), az iMac 352 napja frissült, a Mac mini 713 napja, a Mac Pro pedig 1015(!) napja. A hagyományos kijelzővel és optikai meghajtóval szerelt MacBook Próról ne is beszéljünk, ma 1570 napos, vagyis több mint négy éves, de rá valószínűleg a halál vár.

A kérdés tehát nem az, hogy frissítik-e a Maceket és elsősorban a MacBook Prót, hanem az, hogy mikor. Eric Slivka azt írja, hogy az Apple-nél jelenleg gőzerővel dolgoznak a macOS 10.12.1-en, ami már támogatja majd az új hardvert (például a billentyűzet fölötti OLED-kijelzőt). Jövő héten kiderül, megbízható-e a forrása, ugyanis szerinte hét elején érkezik egy fejlesztői béta az új verzióból, hogy aztán hét végére kiadásra kész állapotba kerüljön a frissítés, és elkezdhessék feltelepíteni a gyárakban az új modellekre.

Kémfotó egy állítólagos új MacBook Pro házról. | Kép forrása: Cult of Mac
Kémfotó egy állítólagos új MacBook Pro házról. | Kép forrása: Cult of Mac

A nagyszerű jósnak bizonyuló Mark Gurman egy hónapja már írt arról, hogy októberre hatalmas Mac-frissítés várható – Slivka azonban most azt mondja, hogy a többi Mac modellről nem hallott, persze ez azt is jelentheti, hogy az ő forrása nem lát rá a többi termékcsaládra. A Bloomberg újságírója akkor azt vélte tudni, hogy a MacBook Air is frissül, ráadásul USB–C csatlakozót kap, az iMac esetében pedig AMD videokártyákkal is választhatjuk majd az új modelleket. Akár még a Thunderbolt Display is kaphat utódot, Gurman szerint az Apple az LG-vel működik együtt a fejlesztésben, melynek a végeredménye egy 5K felbontású kijelző lenne.

Az továbbra is kérdés, hogy az új MacBook Prókat, illetve az esetlegesen frissülő többi Macet hogyan mutatja be az Apple. Egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni, egyesek szerint egy kisebb szabású eseményt tart az Apple, de vannak akik azt sem zárják ki, hogy egyszerűen megjelennek a cég weboldalán az új modellek. Ha mégis lesz keynote, és azt a cupertinói campus Town Hall nevű termében tartják, akkor kiderülhet, hogy az Apple sem így tervezte az egészet – még márciusban ugyanis Tim Cook elmondta, hogy az iPhone SE bemutatója lesz az utolsó itt rendezett esemény.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Martin Hajek.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!