imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Olcsóbb lett a Spotify családi csomagja


Sokáig nem volt komoly konkurenciája a Spotify-nak, de mióta az Apple Music megjelent, nem dőlhetnek hátra a Spotify-nál. Ma le is csökkentették a családi csomagjuk árát.

A Spotify érzi az Apple Music fenyegetését, ezért jelentősen, 50 százalékkal csökkentették a családi csomagok árát. Magyarországon eddig 4760 forintot kellett havonta leszurkolni azoknak akik előfizettek a hat felhasználós családi csomagra, mostantól viszont mindössze 2540 forintot kell csak fizetni ezért a szolgáltatásért. Nem meglepő, hogy ez pontosan ugyanannyi mint amennyit az Apple Music kér a családi előfizetésért, és az eddigi 5 felhasználó helyett, 6-ra bővült a csomag. Ahogyan az Apple Music is, a Spotify is eltérő árazást használ országonként, így például az Egyesült Államokban 15 dollárt, vagyis nagyjából 4200 forintot kell kifizetni az itthoni 2540 forinttal szemben.

Spotify

Ezért az összegért hatan használhatják, és hallgathatnak korlátlan mennyiségben zenét. Ha csak egy felhasználós előfizetésünk van, ebben az esetben továbbra is 1600 forintos havi díjat kell fizetnünk, ennek tükrében igencsak megéri a családi csomag, már akkor is ha csak ketten osztoznak az előfizetésen. Természetesen a meglévő előfizetőknek is csökken a családi csomag ára, nekik május 24-től lép életebe az új árazás. Az árcsökkentés az egész világon megtörtént, egyedül Kanada maradt ki.

A Spotify csomagban hat teljes értékű előfizetés jár, korlátlan zenehallgatással és reklámok nélkül. újdonság az is, hogy minden felhasználó külön lejátszási listát és offline hallgatási könyvtárat is létrehozhat.

Ezzel a lépéssel a Spotify felzárkozott az Apple Music és a többi rivális árazása mellé, noha még nem kell félniük, hogy letaszítanák őket a trónról. Daniel Ek, a cég vezérigazgatója még márciusban árulta el, hogy a Spotify-nak több mint 30 millió prémium előfizetője van, ami jóval több mint az Apple Music 13 milliós előfizetői tábora, igaz ez utóbbi még csak most lesz 1 éves. Érdekesség, hogy a Spotify többek közt pont az Apple Musicnak köszönhetően tudott nagyot növekedni az utóbbi egy évben, meg is köszönték ezt az Apple-nek, Jonathan Forster, a Spotify egyik alelnöke, és a startup egyik legelső alkalmazottja a Reutersnek azt mondta, az Apple Music elindulása óta sokkal nagyobb ütemben növekednek, mint korábban.

Nagyszerű, hogy az Apple is játékban van. Egyértelműen növelik a streaming ismertségét. Nehéz egyedül felépíteni egy egész iparágat. Sokkal gyorsabban növünk és sokkal több új felhasználónk van amióta elindult az Apple Music. Persze szörnyű volna, ha egymás felhasználóit vennénk el, és kiderülne, hogy a 100 millió felhasználónk a plafon, de szerintem nem ez a helyzet.

Persze a Spotify számára nem az Apple Music az egyetlen konkurencia. Elég csak az Egyesült Államokban igen népszerű Pandorára, a német SoundCloudra, a francia Deezerre, vagy a Jay-Z nevével fémjelzett, néha botrányokban szereplő Tidalra gondolni. És nem szabad elfeledkezni egy igazi nagy halról, hiszen a Google részéről ott a YouTube illetve a Google Play Music.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!