imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone OLED kijelző

OLED kijelző az iPhone 8-ban?


Úgy néz ki a beszállítók gondban vannak az OLED panelek gyártásával, ami miatt késhet a sokak által várt technológia debütálása az iPhone-okban. Nézzük mekkora a baj…

Már mindenki unásig olvashatta a pletykákat, miszerint a következő, jubileumi iPhone mindenben tekintetben jóval szebb, jobb és okosabb lesz, mint a korábbi modellek. Olyannyira, hogy elképzelhető, kimarad majd a számozásból a 7s, és rögtön a 8-as szériára ugrunk. Bár az Apple az iPhone 7-ben gyakorlatilag kimaxolta, amit egy LCD megjelenítőből ki lehet hozni, azért van még hová fejlődni. Ennek egyik lépcsője az OLED panelekre történő váltás lehet, amit elég biztosra is vett mindenki. Lehet, hogy túl korán…

iPhone OLED kijelző

A Bloomberg értesülései szerint ugyanis gondba kerültek a beszállítók. Az OLED technológia tömeggyártása sokkal időigényesebb és komplikáltabb is, mint az LCD-é. Emiatt most úgy néz ki, hogy a gyártók nem fogják bírni az iramot, és nem lesz elegendő mennyiségű kijelző a következő iPhone 2017 őszére várt bemutatójára.

Ebben az esetben két lehetősége lenne az Apple-nek, és egyikért sem fognak rajongani a felhasználók. Az egyik, hogy tovább csúsztatják a technológia megjelenését, és majd egy későbbi modellben kerül bemutatásra. Ezzel a gond, hogy csak egyszer 10 éves az iPhone, így ha tényleg egy jubileumi kiadásra készülnek, ez nem lesz járható út. Viszont, ha nem, akkor teljesen beleillik a képbe a csúszás: jövőre kiadnak egy ráncfelvarott 7s-t, és majd az iPhone 8 lesz az első modell a szép, új kijelzőkkel 2018-ban. Az biztos, hogy miután mindenki valami nagy dobásra számít, ez a döntés nem tenne jót az eladásoknak.

Apple kijelzőgyár

A másik opció, hogy míg az iPhone 8 egyes verzióiban OLED lesz (mondjuk a Plusban), addig a többiben marad a sima LCD. Ezzel megint az a probléma, hogy elégedetlenségeket fog szűlni. Mindenki az OLED változatot akarja majd, de ha ezt csak egy bizonyos méretben, limitált szériában, ne adj Isten sokkal drágábban vehetik meg, akkor lincselések lesznek Cupertinóban.

Az Apple-nek, és a kijelzőket is gyártó Samsungnak van egy OLED panelekre szóló megállapodásra 2017-re. Ez alapján az Apple kezdetnek 100 millió (!) egységet rendelt 5”-nél nagyobb panelekből, a következő évre. Viszont a Samu készletei egy jelentős része a saját mobiljaikba megy, például az Galaxy S7 vagy S7 Edge modellekbe. Emiatt csak a rendelés egy részét tudja majd teljesíteni a kijelölt határidőig, így több beszállítóra is szükség lenne, főleg ekkora mennyiségeknél.

iPhone OLED kijelző

Ha a Samsungnak nehézségei lesznek a 2017-es iPhone-ba szánt OLED panelek leszállításával, akkor az Apple-nek nem lesz más jelentős kapacitású gyártója, akikre támaszkodhatnának. Ezért szokta általában a cég több beszállítóra bízni a fő alkatrészek gyártását. Az LCD paneleket illetően például vannak forrásai Ázsia összes nagyobb kijelzőgyártójától. Most viszont – legalábbis egyelőre úgy tűnik-, a következő évi OLED kijelzők beszállítása mindössze egyetlen cégen múlik.

A limitált OLED széria lehetőségét kedvenc jósunk, Ming-Chi Kuo is meglebegtette már kedden. A KGI Securities elemzője szerint az Apple a szokásos 4,7” és 5,5”-es modellek mellé vezetné be az OLED kijelzős változatot. Míg mindhárom típus megújult külsőt kapna, üveg hátlappal, addig az új technológiával készült modell megjelenítője edge-to-edge hajlított megoldást is kapna bónuszban. Kou korábban azt is említette, hogy ez az OLED kijelző akár 5,8”-es is lehet, úgy, hogy a káva nélküli varázslatnak hála, nem hízna jelentősen az iPhone mérete.

iPhone 8

Bízzunk benne, hogy okosan fogja kezelni a helyzetet az Apple.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!