imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Oltári szívás volt az Apple Park mellett lakni az elmúlt években


Ami az Apple szemszögéből nézve egy új, majdnem 10 ezer négyzetméteres csoda wellness centrum a dolgozók számára, az a helyi lakosoknak egy börtönkerítést idéző óriási fal, mely takarja a kilátást a közeli hegyekre. Ilyen az Apple Park a helyi lakosok szemével…

Aki valaha építkezett vagy épp felújított, az pontosan tudja, mekkora szenvedés lehet, amikor az életterében munkások vésnek naphosszat, száll a por mindenhova, és úgy általában eléggé idegörlő az egész, főleg hosszútávon. Hát még, ha nem is saját otthonodban tevékenykednek, hanem a szomszéd vágott bele a nagy felújításba. Na, most azt képzeljük el, hogy a szomszéd ez esetben az Apple, az építkezés során egy hatalmas űrhajót húznak fel, a munkálatok pedig négy évig tartanak. Nem lehet egy leányálom.

Ezt most az Apple Park környékén lakók is megerősítették. Hiába tett meg mindent az Apple annak érdekében, hogy jó szomszéd legyen, egy ekkora építkezésnél szinte elkerülhetetlenek a kellemetlenségek. A helyiekből valósággal árad a panasz. Kezdve azzal, hogy az egykor csendes kis utcákon egész nap megnövekedett autós forgalom volt tapasztalható. Még azokon a részeken is, amelyek nem tartoznak közvetlenül a útvonalhoz, hiszen a reggeli dugót sokan a városon keresztül cirkálva próbálják meg elkerülni.

Aztán ott van az építkezés hangja. Napközben az ember még csak-csak túltenné magát rajta, de a helyiek szerint nem egyszer még éjfél után is szólt a flex és a légkalapács koncert, amire szívük szerint inkább nem váltottak volna jegyet. Az éjszakai pihenést nem segítette az sem, hogy az építkezés területét rendesen bevilágították sötétedés után: nem lehet túl relaxáló ipari fényszórók fényében fürödve álomra hajtani a megfáradt fejet.

Az egyik károsult lakó.

A friss hegyi levegőt felváltotta a por, ami ráadásul az autókat is rendszeresen beborította reggelre. Parkolóhely alig akad, hiszen a munkások befoglalták őket, és volt rá példa, hogy valamilyen az útra esett éles tárgy szúrta ki a lakók kerekét, amely szerintük csakis az építkezésről származhatott. Aztán, ott van még a beruházás ingatlanárakra gyakorolt hatása is. A lakásárak a fentiek ellenére az egekbe szöktek, ami persze jó a tulajdonosoknak, annál rosszabb viszont a bérlőknek.

Az Apple persze mindent megtesz, hogy támogatását fejezze ki a helyiek felé. Dan Whisenhunt, az Apple ingatlanbizniszeinek felelőse állítólag személyesen olvasott el minden hozzájuk érkezett panaszt, melyekre igyekezett azonnal válaszolni. A poros autók miatt állták a lakók autómosatását, beszálltak helyi városfejlesztési projektekbe és 1,3 millió dollárt fizetnek a megnövekedett autósforgalomból fakadó útamortizáció kijavításának fedezésére.

A hegyek helyett mostantól az Apple Park falára látnak rá az itt élők.

Sajnos nem úgy tűnik, hogy ez vigasztalná a helyieket. Az egyik lakó megfogalmazásában:

Az életem állandó pokol 2013 októbere óta.

Na, így néz ki az érem másik oldala.

Forrás: Chicago Tribune

Hozzánk szerencsére az építkezésnek csak a pozitív része jutott. Alig várjuk már, hogy szeptember 12-én az iPhone 8 bemutató során láthassuk a frissen elkészült Steve Jobs Theatert teljes pompájában. Tartsatok velünk ti is, az eseményeket élőben közvetítjük majd.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!