imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Önműködő iPad tokok Londonban


Úgy tűnik, az Apple Regent streeti üzletének kirakatában öntudatra keltek a Smart coverek! Vagy talán csak egy ötletes mágneses trükkel állunk szemben?

A Smart cover tokokat még az iPad 2 bejelentésekor mutatta be az Apple, és azóta is a mindenkori iPadek egyik legkedveltebb kiegészítői. A vékony színes fedél nem csak a kijelző védelmét és tisztaságát szolgálja, hanem megfelelően hajtogatva állványként is használható. Emellett a beépített mágneseknek köszönhetően a kijelzőre hajtva automatikusan lezárja a képernyőt, felnyitva pedig felébreszti az iPadet – erre utal a “Smart” elnevezés is.

A londoni Regent streeten található Apple Store-ban újabban kiállított Smart coverek azonban ennél is továbbmentek, és látszólag csodával határos módon önjáró üzemmódba kapcsoltak, így holmi felhasználói közreműködés nélkül zárják le és oldják fel az iPadeket.

A video posted by robbiejmartin (@robbiejmartin) on

A videófelvételeken jól látszik, hogy az automatikus nyitást és csukást nem zsinórokkal végzik, helyette valószínűleg az asztalokba épített, és azokban mozgatott mágnesekkel érik el a feltűnő jelenséget. Igaz, a pontos módszerre még nem derült fény, így mi is csak feltételezzük, hogy nem színtiszta mágiáról van szó, biztosak nem lehetünk benne.

Nem ritka, hogy az Apple valamilyen szokatlan és kreatív installációval igyekszik az Apple Store-ok kirakatai előtt elhaladó járó-kelők figyelmét felhívni az iPadekre.

iPadek egymás hegyén-hátán a kirakatban |forrás: The Wall Street Journal
iPadek egymás hegyén-hátán a kirakatban |forrás: The Wall Street Journal

Néhány évvel ezelőtt hatalmas LCD televíziókat álcáztak iPadeknek, és azon futtatták a bemutató alkalmazásokat, idén karácsony előtt pedig színváltó LED-es kerettel vették körbe a készülékeket, amelyek kaméleon módjára vették fel az iPad képének színvilágát.

Ha esetleg közületek valaki éppen egy Apple Store közelében járna – mondjuk éppen Londonban –, szívesen vesszük ha küldtök egy saját videót vagy fotót a kirakatról!

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!