imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Önvezető autókkal foglalkozó cég laborja az Apple szomszédságában


Ráadásul nem csak a puszta véletlen folytán, mivel az Apple 1 milliárd dollárt fektetett a cégbe. Az új fejlesztő központ a tech forradalmat idéző Szilícium-völgy kellős közepén nyílt meg.

Nem mondunk nagy újdonságot azzal, ha azt állítjuk: az Apple valahol mindig is érdeklődött az autók iránt. Eleinte talán foglalkoztak is az önvezető szoftverek gondolatával, de már jó ideje síri csend honol, senki sem beszél a témáról. Ilyen gyorsan bedőlt volna a projekt vagy éppenséggel más módon keresnek megoldást a problémára? Valami mégis csak van, hiszen éppen az imént nyitott a témában az egyik legnagyobb nevű cég, a Didi egy fejlesztőközpontot, ahol hamarosan intelligens vezetési- és mesterséges intelligencián alapuló közlekedésbiztonsági rendszereket fognak kutatni.

project_titan

Ha a rejtélyes mountain viewi elhelyezkedés nem lenne eleget sejtető, ami éppen Palo Alto és Sunny Vale között helyezkedik el és csak egy köpésre van az Apple főhadiszállásától, akkor az mindenképp árulkodó, hogy a cupertinóiak 1 milliárd dollárt fektettek ugyanebbe a cégbe tavaly.

A befektetésünk hátterében számos stratégiai indok áll, beleértve azt is, hogy ezáltal sokat tanulhatunk a kínai piac bizonyos szegmenseiről. Természetesen azt is reméljük, hogy az idők során visszaköszön majd ez a befektetés.

– mondta a kínai Uber befektetése kapcsán Tim Cook, az Apple CEO-ja.

A Didi kicsit sem kispályás cég, ezt jól mutatja az is, hogy a közelmúltban gigacégektől sikerült olyan kiváló mérnököket elhappolniuk, mint például Charlie Miller, aki az egyik legnagyobb tudor a témában. Az Uber önvezetést fejlesztő csapatából érkezett, jelenleg az új cége biztonsági csapatát vezeti. Ezenkívül szintén ideigazolt Jia Zhaoyin is, aki a Google-nél szintén hasonló projekteken dolgozott ezt megelőzően.

Apple-Car-Project-Titan

Nagyon régen hallottunk már helyzetjelentést a Project Titan-ról: nem tudni, hogy a projektnek sikerült elkerülnie a felhajtást, és 7 pecsétes titokként tovább zakatolt, vagy már rég a porba hullt. Az Apple nem erősítette meg, hogy szoros együttműködésben állnának a Didi-vel, ugyanakkor érdemes odafigyelni a két cég kapcsolatára, mert még az is lehet, hogy az Apple autós projektje nem is annyira valótlan álom.

Forrás: Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!