imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Optikai stabilizátor lesz az iPhone 7-ben?


Az optikai képstabilizátor eddig csak az iPhone 6 Plus és a 6s Plus kiváltsága volt, most viszont egy kiszivárgott alkatrész fotója miatt kezdhetnek örülni azok is, akik a 4,7 hüvelykes iPhone-okat részesítik előnyben.

Amikor megjelent az iPhone 6 Plus, egy dolog volt, ami miatt többen is elgondolkoztunk rajta, hogy bevállaljuk a tepsi méretet, cserébe az optikai képstabilizátorért, végül aztán maradtunk a 4,7-es iPhone-nál. Egy évvel később, az iPhone 6s megjelenésekor reménykedtünk benne, hogy talán megkapja ezt a funkciót a kisebb iPhone, de csalódnunk kellett, hiszen már nyáron tudni lehetett, hogy az optikai stabi továbbra is csak az iPhone 6s Plus tulajok kiváltsága lesz.

Nem sokkal az iPhone 7 megjelenése előtt viszont kezdhetnek reménykedhetni azok, akik a 4,7 hüvelykes iPhone 7-re váltást tervezik, ugyanis a nowhereelse által megszerzett kamera alkatrész arra utal, hogy a kisebbik iPhone 7 végre megkapja a Plusból megismert képstabilizátort. Közben persze ne felejtsük el, hogy a Plusban meg dupla kamera lesz idén, de hát ne legyünk telhetetlenek.

camera-iPhone-7

A fenti és az alábbi fotókon (középen) állítólag egy iPhone 7 kamerája látható, és ha figyelmesen megnézzük a képet, észrevehetjük, hogy a Plus modellek kameráihoz hasonlóan itt is láthatunk apró kivágásokat a lencse melletti tokozáson, míg az iPhone 6-6s kameráinál nincs ilyen. Ezek a kivágások biztosítják a helyet a stabilizátorok működéséhez.

iPhone-7-iSight-Camera

Sajnos nem vagyunk meggyőződve az alkatrészről készült kép hitelességéről, hiszen nincs alma logó a szalagkábelen, és maga a szalagkábel is teljesen máshogy néz ki. Ettől függetlenül a francia oldal elég hiteles információkkal szokott szolgálni a még meg nem jelent iPhone-okkal kapcsolatban, ezért 70-80 százalékos biztonsággal reménykedhetünk benne, hogy a kisebbik iPhone 7 végre megkapja azt az optikai stabilizátort, ami gyenge fényviszonyok mellett segít kiküszöbölni a kézremegést, ezáltal kisebb eséllyel mozdulnak majd be a képeink.

Mindenesetre mi itt az iMagazin szerkesztőségében nagyon szeretnénk hinni benne, hogy igaz a hír, és tényleg megkapja ezt a funkciót az iPhone 7.

Az biztos, hogy az iPhone 7 kamerája tovább fejlődik az elődjéhez képest. Az eddigi hírek alapján tudjuk, hogy nő majd a lencse mérete, ez pedig mindenképp bizakodásra adhat okot, azoknak, akik hozzánk hasonlóan rengeteget fotóznak és videóznak az iPhone-jukkal, hiszen a nagyobb lencse, több fény begyűjtését teszi lehetővé, ez pedig mindenképp tágítja a lehetőségeinket.

Az iPhone 7-tel kapcsolatos cikkeinket ide kattintva érheted el.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!