imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Orchard néven új marketingcsapatot épít az Apple


Az Apple szépen csendben „bejelentette”, hogy új programot indítanak a cégen belül. Az Orchard (gyümölcsöskert) névre keresztelt projekthez most keresik az embereket – egy meglehetősen érdekes hirdetésben.

UPDATE: Az Apple érdekes módon eltávolította a szóban forgó weboldalt – bár az álláshirdetések továbbra is aktívak.

Az Orchard csapatba a 10 legjobb szakembert keresi az Apple: négy art directort, négy szövegírót és két stratégiai tervezőt. A program első körben hat hónapig fog tartani, az új munkatársak feladata a közeljövő reklámjainak megtervezése és a márkaépítés. A munka során az Apple marketingcsapatával működnek együtt az újoncok, akik a felső vezetéssel is kapcsolatban lesznek. Így szól a kicsit furcsa felhívás az Apple honlapján:

Eljött a pillanat. Vágj sutba mindent amit eddig tudtál. Tegyél fel mindent egy lapra. Fejjel a falnak. Csatlakozz az Orchardhoz. Ha elég szerencsés vagy hogy bejuss, számíthatsz arra, hogy hozzád hasonló személyiségek vesznek majd körül, akik ugyanannyira rémültek és izgatottak lesznek mint te. Légy egy hihetetlenül tehetséges, válogatott csapat tagja. Rúgjatok szét seggeket együtt. Pánikoljatok együtt. Növekedjetek együtt. Dolgozz azokkal, akik az Apple általad is imádott, emblematikus munkáit készítették. Figyelj és tanulj. Bízz a megérzéseidben. Kérdőjelezd meg a módszereinket. Legyél hatással mindenre, amivel foglalkozol. Legyél kész arra, hogy botladozni fogsz, bénázni fogsz, és zavarba hozod magad. Néha kellemetlen lesz, és nem csak szép dolgokat látsz majd, de ha együtt tudtok dolgozni egy csapatként, akkor különleges kötelék alakulhat ki közöttetek, amiből végül mindannyian jól jöttök ki. Hidd el nekünk. Ez az egyetlen út. Őrültségnek hangzik ez az ajánlat? Jó. Szeretjük az őrültségeket.

Maga a weboldal dizájnja az egyszerű, nagy, San Franciscóval szedett szöveggel engem egy kicsit a klasszikus Good Fucking Design poszterre emlékeztet, amiből egyébként Jony Ive irodájában is lóg egy a falon, szóval talán nem véletlen a hasonlóság:

Good Fucking Design poszter

Jelentkezni október 3. és november 4. között lehet az Apple álláshirdetésekkel foglalkozó oldalán. Az önéletrajz mellett egy kísérlőlevelet és a portfóliónkat is le kell adni, majd az összes jelentkezőt egy bizottság vizsgálja meg, a második kötben pedig FaceTime-on keresztül készített interjúk következnek. Az utolsó körbe jutókat december elején Cupertinóba utaztatják, ahol a személyes interjúkra kerül sor.

A sikeres jelentkező 2017. január 16. és augusztus 25. között állnak majd az Apple alkalmazásában, a leírás szerint versenyképes fizetésre és költözési támogatásra is számíthatnak. Egyébként semmilyen konkrét iskolai végzettséget vagy tapasztalatot nem vár el az Apple.

Forrás: Apple via MacRumors.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!