imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Öregedés helyett válj inkább klasszikus műremekké


A Faceapp mánia és botrány után most itt egy sokkal klassz(ikus)abb lehetőség, ami barokkos túlzás nélkül változtatja közép- és újkori műremekekké fotóidat, és itt még az adataid sem látják kárát.

Ha az elmúlt héten éppen nyaraltál vagy csak remeteként visszavonulva elvágtad magad az internettől és lemaradtál volna a Faceapp hype-ról, akkor azért ejtsünk néhány szót a dologról. Jött a Faceapp, vagyis pontosabban nem jött, mert már nagyon rég óta itt volt, csak valami csoda folytán épp most kapták fel.

Meghan sussexi hercegnét sem kerülhette el az öregedési láz

A Facebook profilodhoz hozzáférést kérve öregítette meg képeidet. Csak azt felejtették el az apróbetűs résznél, hogy közben minden létező adatot és fotót kiszittyóz a profilodról és elküldi keletebbre, egészen Oroszországig, egyelőre ismeretlen további felhasználásra. Mindenki döntse el, hogy egy szépen beráncosított fotó és egy kis ősz szakáll ér-e ennyit számára.

Adódott azonban most egy sokkal adatbarátabb lehetőség, ami az én (természetesen borzalmasan kifinomult) ízlésemnek is sokkal jobban fekszik. Elég nekem a táskákkal reggelente szembesülni a tükörben, kösz, de nem kérek öregítős appot! Az arcomat meg végképp nem akarom viszontlátni mondjuk egy kamu orosz személyin.

Munkatársaim, életük legboldogabb hangulatában.

Az aiportraits.com oldala szerintem sokkal viccesebb és nem mellesleg biztonságosabb megoldást nyújt, ha egy kicsit bolondoznál a szelfijeiddel.

Good guy aiportraits, ők nem lopják el úgy az adataid, mint a csúnya Faceapp

Az MIT-IBM Watson AI Labjában kifejlesztett mesterséges intelligencia algoritmus több, mint 45 000 klassikus portréból táplálkozik, segítségül hívva Rembrandtot, Tizianot és van Gogh-ot, hogy átalakítsák kicsit az arcod fals olaj, vízfesték vagy tintaképpé.

Nem csak egyszerű átrajzolásról van szó, a site az úgynevezett “generatív ellenséges hálózat” (generative adversarial networks, vagy GAN) technológiát veszi alapul és nulláról rajzolja meg a vonásaidat a klasszikus képek használatával.

A használat rendkívül egyszerű. Látogass el a weboldalra, kattints a baloldali linkre, majd válaszd ki a gépedről a kívánt fotót. Ne csodálkozz, egy ideig nem történik semmi, majd egy kis animációt látsz, végül pedig megjelenik a mestermű.

Próbálgatás közben arra jöttünk rá, hogy a középkorban még nem hódoltak a napszemcsinek, ezért az ilyen képeket nem ismeri fel. A babafotókkal is hadilábon áll a saját kísérletezéseink alapján. A sapival azonban nincs problémája, az se baj ha méretben nem teljesen patent:

Ennek bátran adhattok címet, én nem merem kockáztatni az állásom 🤣

Nálunk elég jól sikerültek a szelfik, lőttök egyet ti is?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!