imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Óriási Apple Maps fejlesztőközpont is lesz Indiában


Tim Cook távol-keleti látogatása eléggé felpörgette az Apple terjeszkedését Indiában, és úgy néz ki, hogy elég sokat hajlandóak azért áldozni, hogy stabilan megvethessék a lábukat az országban. A Bengaluruban nyitandó iOS fejlesztői központ után bejelentették, hogy egy Apple Maps fejlesztői központot is nyitnak Haidarábádban (Hyderabad).

Az Apple sajtóközleménye szerint ezzel a lépéssel 4000 munkahelyet fog teremteni, ami tetemes. Elég csak belegondolni, hogy a tervezett Apple Campus 2-ben kb. 12-13 ezer ember fog dolgozni a legkülönbözőbb projekteken. Persze Amerikához képest Indiában jóval olcsóbb az élő munkaerő, ezért nem tudjuk, hogy bizonyos folyamatokra hány embert vesznek fel, míg lehet, hogy azt a világ más területein már automatizálták.

Az Apple arra fókuszál, hogy  legjobb termékeket és szolgáltatásokat készítse el a világon, ezért nagy izgalommal nyitjuk meg új irodánkat Haidarábádban, ami a Maps fejlesztésére fog koncentrálni. A régióban jelenlévő tehetség fantasztikus, és nagy reményekkel várjuk, hogy kibővítsük a partnerségi kapcsolatainkat a helyi egyetemek és partnerek felé, bevonva őket a platformjaink munkálataiba.

– így Tim Cook a közleményben. Egy korábbi, februári hír szerint a Waverock campus technológiai részlegén lesz az iroda, és az Apple kb. 25 millió dollárt költ a projektre.

Rajiv Mishra, a Samsung után az Apple-t fogja erősíteni?
Rajiv Mishra, a Samsung után az Apple-t fogja erősíteni?

Egyéb hírek szerint az Apple átvenné Rajiv Mishrát, aki jelenleg a Samsungnál a médiáért és társadalmi/vállalati felelősségvállalásért (CSR) felelős alelnöki posztot tölti be, Indiában pedig külön a média- és sajtókapcsolatokért felel. A névtelen forrásokra hivatkozó hír szerint ez is összhangban van Tim Cook indiai látogatásával. Mishrát egyébként nemzetközileg elismert médiaszakemberként tartják számon, aki 2014 augusztusában csatlakozott a Samsunghoz, és a koreai cég egész indiai médiamegjelenéséért ő felelt.

Források: Apple Insider, AppleWorld.Today

Borítókép: a WaveRock campus egyik IT részlege az indiai Haidarábádban

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!