imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Óriásit robbantott a Call of Duty mobilos verziója


Újabb rekord dőlt meg a mobilos játékok piacán. A gamerek számára az egyik leginkább alapműnek számító Call of Duty új, mobil platformra fejlesztett verziója még csak egy hete startolt el, de már most minden eddigi konkurens játékot durván beelőzött!

Van egyáltalán olyan tech fan, aki ne játszott volna annak idején a Call of Duty-val? Vagy ha nem is próbálta – ami már magában meglepő -, legalább ne hallott volna róla? Az FPS – vagy ahogy konyhanyelven említeni szokták a “lövöldözős” – játékok egyik legnagyobb klasszikusáról beszélünk, amin a fiatalabb generációk lényegében felnőttek. A rajongók szinte megrökönyödve tapasztalhatták egészen egy héttel ezelőttig, hogy nem volt mobil verzió belőle, azonban a fejlesztők úgy döntöttek, hogy most behozzák a lemaradást.

Persze alternatívákból nem volt hiány, hiszen a CoD-nak jócskán beelőzve a Fortnite, valamint a PUBG is kapott mobil platformra fejlesztett változatot, azonban az igazi rajongóknak ezek sokszor csak B tervnek bizonyultak. Jól mutatják ezt a számok is, amiket a játék rögtön a kiadás után produkált, hiszen minden eddigi rekordot megdöntve az első héten már több, mint 100 milliós letöltéssel büszkélkedhetett.

Ez az adat már önmagában is brutális, de még inkább tiszteletre méltó, ha összehasonlítjuk a vetélytársakkal! A Fortnite az első héten mintegy 26,3 millió, a PUBG pedig 22,5 millió letöltést tudhat magáénak. Elég egy gyors fejszámolás és láthatjuk, hogy hozzávetőlegesen négyszer akkora az érdeklődés az Activision által fejlesztett Call of Duty: Mobile-ra, mint annak idején a konkurensek termékeire.

A hab a tortán pedig egyértelműen az, hogy a 100 milliós nagyságrend úgy jött össze, hogy Kínában még el sem érhető a játék. Hogy miért, azt egyelőre nem tudni, de nagyon valószínű, hogy igen hamar elstartol majd a Távol-Keleten is. Az eddigi csúcstartók egyébként a Pokemon Go (85 millió letöltés) és a Mario Kart Tour (90 millió letöltés) voltak, de ezek persze teljesen más műfajba tartoznak, mint az új üdvöske.

Érdekes, hogy az iOS felhasználók jeleskedtek leginkább a Call Of Duty premiere során, hiszen a letöltések mintegy 55,7%-át tették ki, az alkalmazáson belüli vásárlásoknak (összesen 17,7 millió dollár) pedig 53%-át tudhatják magukénak. Geográfiai szempontból egyelőre csak annyi ismeretes, hogy a játékosok 16,9%-a való az Egyesült Államokból, ami nem mondható soknak, ennek ellenére az alkalmazáson belüli vásárlásoknak majdnem a felét (43,1%-ot) mégis ők biztosítják.

Töltsd le a Call of Duty Mobile-t az App Store-ból (ingyenes – alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaz)

Ti kipróbáltátok már? Bejön, vagy inkább maradtok valamelyik konkurens játéknál?

Forrás: Reuters

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!