imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Őrületes hardverdömping várható a WWDC-n


Lesz itt minden, mint a búcsúban: új iPadek, MacBookok, Wireless Keyboard és egyre valószínűbbnek tűnik a Siri Speaker is. Mindezt egy véletlenül megtalált felügyeleti beadványból vehetjük már szinte biztosra.

Már csak pár nap van hátra az idei WWDC-ig. Aki meg akar majd lepődni a várható hardverbejelentéseken (bár valószínűleg inkább csak egy silent frissítés lesz, nem bejelentés), az ne olvasson tovább, hiszen a most kiszivárgott adatokból már majdhogy nem 99%-ra lehet venni, hogy milyen termékből mennyit fogunk kapni. Pontos specifikációkat viszont továbbra sem tudunk.

Történt ugyanis, hogy a francia nyelvű Consomac weboldal szerkesztőinek nem volt miről írniuk, és unalmas óráikat az Eurázsiai Gazdasági Bizottság (Eurasian Economic Commission [ECC]) adatbázisának böngészésével ütötték el. Itt pedig egyszercsak véletlenül rábukkantak egy orosz nyelvű felügyeleti beadványra, amit annyira érdekesnek találtak, hogy rögvest el is olvasták. A letehetetlen olvasmány sorai között pedig egészen pontosan öt macOS Sierrát és négy iOS-t futtató gép, illetve egy feltehetően vezeték nélküli billentyűzet modellszámait találták.

A macOS Sierrás, A1289, A1347, A1418, A1419 és A1481 számokkal jelzett eszközök minden bizonnyal a processzorfrissített MacBook-okat jelentik. Nevesül egy 12”-es sima MacBook, egy-egy 13 és 15 inches Touchbaros és anélküli MacBook Pro várható leginkább, egy hajszálnyi eséllyel arra, hogy az Air is kap a jóból. A Wireless Keyboard A1843-as, a négy iOS-es eszköz (minden bizonnyal iPad) pedig A1671, A1709, A1670, és A1701-os kódneveken futnak a dokumentumban.

Lehet, hogy érkezik a Touch Baros Magic Keyboard?

A mostani információkat azon orosz néphagyománynak köszönhetjük, hogy minden cégnek, amelyik az országban tervezi forgalmazni termékeit, le kell jelentenie azokat az eszközöket, amelyek titkosítással és/vagy egyéb kriptográfiai képességekkel rendelkeznek. Márpedig az Apple eszközei ilyenek, így derülhettek most ki a fent említett azonosítók, amelyek egyik mostani készülék azonosítóinak sem felelnek meg, ezért is beszélhetünk új gépekről. Legalábbis bármikor ezelőtt ha ilyen történt, az új hardvert jelentett; valószínűleg a mostani eset sem lesz kivétel.

Ami a Siri Speakert illeti, ott még nagyobb a bizonytalanság, hiszen ebben a dokumentációban nem került említésre, nincs semmi rá utaló jel. Viszont a Bloomberg kismadarai azt csiripelték az oldalnak, hogy az Apple már megkezdte az eszköz gyártását. Azonban jelenlegi helyzet alapján maximum csak év végére tudnak összehozni belőle akkora mennyiséget, hogy elkezdhessék a forgalmazást. Ettől függetlenül egyáltalán nem kizárható, hogy már most a WWDC-n bejelentik, ne adj Isten demózzák is a terméket, ezzel szabva gátat az Amazon Echo és a Google Home egyre növekvő terjeszkedésének.

Mi több, a lap forrásai specifikációkat is tudni vélnek. Ezek alapján mégsem érintőkijelzős hangszóróra érdemes számítani, annak ellenére sem, hogy Phil Schiller korábban azt mondta, enélkül nem látja értelmét a hasonló eszközöknek. Cserébe állítólag bámulatosan jó hangzása lesz, virtuális térhatással, és lényegesen nagyobb hangerővel mint a konkurens termékeknek. Mi több, olyan szenzorokat is kaphat, amelyek felmérik a szoba akusztikai tulajdonságait, és a hangzást ennek megfelelően igazítja majd tökéletesre. Na, ez mondjuk elég wow lenne.

Akárhogy is, már nem kell sokat várni a WWDC-re, ott pedig majd kiderül minden. Ami az új gépeket illeti, azoknak érkezésére már most mérget vehetünk; a Siri Speaker jelenti most a legnagyobb kérdést.

Forrás: Macrumors 1, 2

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!