imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Összeáll az IBM és az Apple


Új együttműködést jelentett be az IBM és az Apple. A közös munka több területet is érint majd, de főképp a vállalatok, nagyobb szervezetek kerülnek középpontba.

Az IBM és az Apple mostantól közös erővel dolgozik azon, hogy az iOS készülékeket minél hasznosabban és egyszerűbben használhassuk céges környezetben.

Ez egy radikális lépés a vállalatok életében, valami olyasmi amire csak az Apple és az IBM képes

-Tim Cook

Az IBM kezdésnek több mint 100 új ipari megoldást fejleszt iOS készülékekre, többek között natív, teljes mértékben az iPhone-ra és az iPadre szabott alkalmazásokat. Ez már önmagában hírértékű, de a java még hátra van.

IBM_servers
Fotó: Argonne National Laboratory

Új cloud szolgáltatások is érkeznek, melyeket az IBM fejleszt és üzemeltet, szintén kifejezetten iOS eszközökre. Az ígéret szerint a cloud funkciók a készülékek zökkenőmentes tömeges beüzemelését, a különböző céges biztonsági profilok, alkalmazások automatikus telepítését, ezek távoli menedzselését is megkönnyítik majd.

Az AppleCare garanciális szolgáltatáscsomagot is újragondolják közösen, hogy lehetőség szerint jobban kielégítse a nagy gépparkkal rendelkező intézmények igényeit. Mert tulajdonképpen erről van itt szó: a hatalmas vállalatok ezernyi készülékének üzemeltetését teszi könnyebbé az Apple és az IBM ezentúl együtt, amivel így voltaképpen mindenki jól jár, kivéve a konkurenciát.

A veterán cégek bizonyára remekül kiegészítik majd egymást a szegmensben, hiszen míg az Apple a felhasználói élmény tekintetében számít úttörőnek, az IBM mindig élen járt a vállalati igények kiszolgálásában, így nem csak szakértelmük és tapasztalatuk, de a kapcsolati tőkéjük is aranyat ér.

Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk az Apple-lel, melynek innovációja olyan változásokat hozott az életben, amiket egyértelműnek veszünk, de ezek nélkülük el sem tudnánk képzelni az életünket

-Ginni Rometty

Az iOS 8 fejlesztése már az együttműködés jegyében folytatódik, a bejelentett szolgáltatások egy részét pedig már ősztől tervezik bevezetni. Addig is a részletek megtalálhatóak az IBM és az Apple weboldalán.

Forrás: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!