imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Összebarátkozott Cortana és Alexa


Valamilyen érthetetlen okból kifolyólag a Cortanát fejlesztő Microsoft és az Alexát megteremtő Amazon úgy döntött, hogy összeházasítják a két virtuális asszisztenst, így azok szabadon el tudnak majd cseverészni egymással. Az egyesülés az iOS-t is érintheti majd.

Megvan az a vicc, hogy két virtuális asszisztens bemegy a kocsmába és beszélget? Nincs? Persze hogy nincs, hiszen eddig nem is létezhetett ilyen, tekintve, hogy az asszisztensek idáig nem álltak szóba egymással. A Microsoft és az Amazon most viszont elásta a csatabárdot és összebarátkoztatták egymással egyedi fejlesztésű asszisztenseiket.

Az Amazon Echo, benne Alexa.

A dolog alapvetően természetesen a két cég termékein lesz a leghatékonyabb. A Windows 10 felhasználók a jövőben könnyedén elérhetik majd Alexát Cortanán keresztül és fordítva, az Amazon Echo, Echo Dot és Echo Show is elő tudja majd csalogatni Cortanát. Viszont mivel Cortana elérhető iPhone-ra is, illetve az Amazon appban ott lakozik Alexa, az iPhone-osok is élvezhetik majd a frigy előnyeit. Például a

“hey Cortana, open Alexa”

parancs teljesen adekvát lesz. Persze az Apple termékein a Sirin kívül egyik virtuális asszisztens sincs mélyen a rendszerbe integrálva, így például a Főképernyőről nem lesz kivitelezhető a mutatvány egy egyszerű felkiáltással.

Cortana már egy ideje elérhető az iPhone-okon is.

Cserébe azonban játszhatunk Christopher Nolaneset is:

“hey Siri, open the Cortana app”, majd “hey Cortana, open Alexa”.

Persze, ennek nem sok értelme van. Őszintén szólva én magában az összeborulásban sem látom a rációt. Gondolom valami olyasmi az elképzelés, hogy mindkét asszisztens másban jó, és miért ne erősítenék egymást.

Forrás: Macrumors

A macOS Sierrától kezdve Siri az Apple asztali gépein is elérhető. Ha magányos tanulással töltött óráidban szeretnél valakivel beszélgetni, szerezz be egy a Back to School akció miatt most 12% kedvezménnyel megvásárolható gépet, majd kérd meg Sirit, hogy meséljen neked egy viccet.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!