imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ősszel érkezik az 5G-s iPad Pro?


A DigiTimes friss jelentése szerint az új iPad Pro ősszel fog bemutatkozni, méghozzá 5G támogatással.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy Ming-Chi Kuo szerint az év első felében várható az iPad Pro frissítése, ami nem elképzelhetetlen, hiszen az almás tabletek közül a profiknak szánt modell van a leghosszabb ideje a piacon. A DigiTimes legújabb publikációja viszont már az év második felében esedékes bemutatóról és 5G támogatásról árulkodik. Ez a forrás nem sorolható a legmegbízhatóbbak közé, így minden további fejtegetést illetik ennek tudatában olvasni.

A jelentés azt állítja, hogy az ősszel érkező készülékben már az 5nm-es A14-es chip dolgozik majd. Ami az 5G-t illeti, a DigiTimes szerint az új iPad Pro a sub-6GHz és az mmWave technológiák valamiféle kombinációját támogathatja. Az utóbbi olyan frekvenciákat takar, melyek ultragyors kapcsolatra képesek rövid távolságokon belül, az előbbi pedig egy lassabb, de nagyobb hatókörű megoldás, ami leginkább vidéki és kertvárosi környezetben lehet hasznos.

A publikáció arra is kitért, hogy az iPhone-okba a Qualcomm X55-ös 5G-modeme kerül majd, az iPad esetében viszont nem szolgált ilyen részletekkel.  A DigiTimes úgy gondolja, hogy az új iPad Prót valószínűleg a telefonokkal együtt mutatják majd be, méghozzá szeptemberben. Ez semmiképp sem túl meredek feltételezés, hiszen tavaly például ugyanígy bukkant fel a 10,2 hüvelykes iPad is.

Ember legyen hát a talpán, aki kiigazodik az egymásnak ellentmondó pletykák között. Egyrészt az eddig rebesgetett tavaszi iPad Pro frissítés mellett is simán lehet érvelni. Kuo tippjei általában nagyobb arányban találnak be, másrészt az eddigi modellek megjelenésének sormintájába is jobban passzolna a tavasz, mint az ősz (az első generáció 2015 szeptemberében, a második 2017 júniusában, legutóbbi pedig 2018 októberében jelent meg).

Másrészt a szeptemberi bemutató mellett szól, hogy ha tényleg A14-es (vagy A14X) chip kerül a táblagépekbe, akkor egy tavaszi debütálással alaposan beelőznék az iPhone-okat (bár ez pl. az A4 esetében is így volt 2010-ben). Illetve, magával az 5G-vel kapcsolatban is kérdéses, hogy ha az új iPad valóban támogatja majd, akkor hagynák-e az Apple-nél, hogy egy korai bemutató révén hónapokkal maga mögé hajtsa ebben a sokkal több bevételt hozó iPhone-t.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!