imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Osztottképernyős böngészés Safariban


Ismét egy kicsit az iPad felé vesszük az irányt, hiszen a méretéből adódóan néhány extra lehetőséget nyújt a kisebb méretű iOS eszközökhöz képest. Ilyen a osztottképernyős böngészés is Safariban. Mutatjuk, hogyan működik.

Egy átlagos felhasználó számára a számítógépek és mobileszközök közötti különbséget a multitasking feladatok elvégzése jelenti többnyire. Az iOS 11-ben ez már megoldott, hiszen egyszerűen egymás mellé rakhatunk két különböző alkalmazást. Így egy időben nézegethetünk videókat a YouTube-on és e-mailezhetünk például. De akár azt is megtehetjük, hogy két külön Safari ablakot használunk, egymás mellé téve két weboldalt.

Ezt nem csak az iPad Prókon, hanem például az a 2018-as új iPaden is megtehetjük. A használata nagyon egyszerű:

  1. Nyisd meg a Safarit
  2. Tölts be két oldalt egy-egy lapon
  3. Ragadd meg az adott oldal fülét a címsor alatti területen
  4. Húzd középre és engedd el a fület

Így side-by-side nézetben böngészhetjük az oldalakat, ezekben a külön ablakokban pedig különböző lapokat helyezhetünk el egymás mellett. Mindét oldalt a lapokra koppintva váltogathatunk, vagy egyiket átdobhatjuk a másik oldalra és fordítva. Értelemszerűen a sarkán lévő X-szel lehet őket bezárni, mint alapesetben, de egyszerűen meg is ragadhatod és kidobhatod oldalra, ha az adott lap már nem érdekel. Több megnyitott lap esetén az elrendezést ez nem befolyásolja.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!