imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Öt iPhone tipp, amit (valószínűleg) nem ismertél


Lassan megérkezik az iOS 10, amiben biztosan sok újdonságot találunk majd, de sokan még a jelenlegi iOS lehetőségeit sem ismerik. Mutatunk most 5 tippet, amik hasznosak lehetnek a mindennapi használat során.

Üzenetek időpontjának megjelenítése

Talán már mindenkivel előfordult, hogy elfelejtkezett egy-egy iMessage-ről, és később jó lett volna tudni, hogy pontosan mikor írt a küldő, vagy éppen nem ártott volna tudnunk, hogy mikor ígértük meg, hogy 45 perc múlva érkezünk egy találkozóra. Szerencsére gondoltak erre az Apple-nél, és bár nem egyértelmű, de megjeleníthetjük, hogy az egyes üzenetek mikor érkeztek, vagy kerültek küldésre. Egyszerűen húzzuk el balra az ujjunkat a kijelző jobb oldaláról, és máris megjelennek az időpontok az adott beszélgetésben.

uzenetek

Zenelejátszás időzített leállítása

Szeretnénk zenére elaludni, de nem szeretnénk, hogy egész éjszaka szóljon a zene? Nem probléma, nagyon egyszerűen beállíthatjuk, hogy mondjuk egy óra múlva kapcsolja ki a telefonunk a zenelejátszást. Indítsunk el egy lejátszási listát, vagy albumot, majd az óra alkalmazásban az időzítő fülön állítsuk be, hogy mennyit számoljon vissza. Ezután a hangjelzésnél görgessünk le, és válasszuk a “Lejátszás leállítása” menüpontot.

timer

Fájlok mozgatása iPhone-ra egyszerűen

Sok iPhone tulajtól hallottuk már, hogy miért nincs SD kártya foglalat az iPhone-ban, mert azzal milyen egyszerű lenne fájlokat mozgatni a készülékre. Nos, van egy jó hírünk. Jegyzeteltél iPaden vagy Macen, és a telefonodon szeretted volna folytatni? Esetleg szükséged lett volna egy prezentációra, amit a Macen készítettél? Nagyon egyszerű a megoldás: használd az iCloud Drive-ot.

drivemac

Amennyiben a Maceden szerkeszted a szöveges dokumentumokat, Keynote, Numbers, vagy Pages fájlokat, vagy akár egy videót szeretnél magaddal vinni, válaszd a mentés iCloud Drive-ba menüpontot, vagy csak dobd be az adott fájlt a Finder iCloud Drive könyvtárába. Az itt tárolt fájlokat ezután bármely eszközön elérheted. iPhone-on ezt a könyvtárat kirakhatod a főképernyőre is: Beállítások/iCloud/iCloud Drive/Megjelenítés a Főképernyőn

iclouddrive

Csatolmányok hozzáadása e-mailhez

Ez is az iCloud Drive-hoz kapcsolodó tipp. Szeretnél például egy xls-t továbbküldeni, de nincs nálad a Maced? Ha az iCloud Drive-ba mented a dokumentumaidat, ez sem probléma. Kezdj el írni egy új e-mailt, a szövegmezőben koppints duplán, majd koppints a a Melléklet hozzáadása elemre a felugró menüből. Ezután a felugró iCloud Drive könyvtárból válaszd ki az elküldendő fájlt.

melleklet

Fotók törlése egyszerűen

Telt már meg a telefonod, mert lusta voltál egyesével törölgetni a képeket vagy videókat? Van egy egyszerűbb módszer is, hogy gyorsan kivégezd a képeket vagy videókat. Lépj be a Fotók alkalmazásba, koppints a jobb felső sarokban található Kiválasztás gombra. Ezután helyezd az ujjad az első képre amit törölni szeretnél, majd húzd végig a kijelzőn az utolsó törlendő képig. Ezzel a megoldással egyszerűen kijelölhetsz 20-30, vagy akár több száz fotót illetve videót is, majd a kis kuka ikonra koppintva törölheted is őket. Ezután ne felejtsük el a törölt elemek mappából is kukázni ezeket az elemeket.

photos
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!