imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Otthagyja az Apple-t az új Apple TV-projekt egyik kulcsembere


Tavaly jelent meg az Apple TV negyedik generációja, ami a korábbi frissítésekhez nem mérhető újdonságokat hozott a termékvonallal kapcsolatban. Megérkezett a várva-várt App Store a fekete dobozkára, és a kezelőfelület is teljesen átalakult a tvOS-nek köszönhetően. Ezekben az fejlesztésekben nagy szerepe volt Ben Keighrannak.

Ben Keighran, az új Apple TV fejlesztésének egyik vezetője egy felvásárlás útján került az Apple-höz még 2012-ben: ő volt a Chomp nevű, keresőfejlesztéssel foglalkozó startup egyik alapítója. Nem véletlenül kereste meg annak idején az Apple: a Chomp egyes részeit a tvOS keresőjéhez is felhasználták, ami elég jól sikerült és nekünk is nagyon tetszett, úgyhogy hasznos felvásárlásról beszélhetünk.

Ben Keighran | Kép forrása: Re/code
Ben Keighran | Kép forrása: Re/code

Keighran elég magas pozícióban dolgozott az Apple-nél, a közvetlen felettese a cég összes médiaalkalmazásáért felelős Bill Bachman volt, aki az iTunes tartalmakért felelős alelnök, Robert Kondrk alá tartozott. Kondrk pedig már közvetlenül Eddy Cue-nak jelent, aki mint tudjuk, nemcsak a rózsaszín/furcsa mintás ingek nagy szerelmese, hanem az Apple általános médiastratégiáját is ő találja ki, valamint az összes online szolgáltatás a felügyelete alá tartozik. A most távozó Keighran így indokolta a döntését a Re/code-nak:

Nemcsak egy szuper terméket akarok létrehozni, hanem a saját ikonikus cégemet. […] A döntés nagyon nehéz volt. Teljesen beleszerettem az emberekbe, a kultúrába és a termékekbe az Apple-nél.

Érdekesség, hogy a Chomp másik társalapítója, Cathy Edwards is elhagyta a céget, igaz ő még 2014-ben, és nem is az Apple TV-n dolgozott, hanem az Apple Maps minőségellenőrzésén. Úgy tűnik, hogy egyre gyakrabban előfordul az a helyzet az Apple-nél, hogy a különböző termékek létrehozásához kapcsolódó felvásárlásokból érkező emberek a „fő mű” elkészülte után felmondanak. Így tett például tavaly nyár végén Ian Rodgers is, aki a Beats Music vezérigazgatója volt, és nagy szerepe volt a Beats 1 online rádió létrehozásában is.

Ian Rogers | Kép forrása: Fast Company
Ian Rogers | Kép forrása: Fast Company

Kapcsolódik a hírhez az is, miszerint az Apple egyre frusztráltabb az online videós streaming-szolgáltatását illetően: továbbra sem tudnak megállapodni a nagyobb tartalomgyártókkal, még olyan értesülések is napvilágot decemberben, hogy akár az egész projektet dobhatják. Most az ESPN elnöke árulta el egy, a Wall Street Journalnak adott interjúban, hogy a helyzet továbbra sem túl fényes, hiába a nagyszerű felhasználói élmény és operációs rendszer, a partnerek továbbra sem akarnak jönni.

Forrás: Re/code via 9to5Mac.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!