imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Otthoni okos hangszórót mutatott be az Apple


Okos hangszórót mutatott be az Apple, központban az Apple Music-kal, a HomeKittel és Sirivel.

Sok kihangosítóval találkoztunk már, viszont az Apple palettáján eddig semmi hasonlóval. A HomePod nem egyszerű Bluetooth-eszköz, inkább egy központi eszköz az nappalinkba. Habár henger kialakítása igazolta az előzetes pletykákat, mégsem hasonlít a Mac Próra. Az hangszóró 7” magas lett, 7 hangszórót és 6 mikrofont kapott. A 360 fokos kialakításnak köszönhetően tulajdonképpen bárhova kirakhatjuk a nappalinkban nem törődve az akusztikával, a HomePod kitalálja a saját pozícióját és korrigálja a hangok egyensúlyát . Az agya egy A8 chip, ilyen található az Apple TV-ben és az iPhone 6-ban, ennek köszönhető a varázslat.

Az Apple a demó során kihangsúlyozta, hogy a HomePod egy igazi zenetudós, végtére részben egy Apple Musichoz dedikált eszközről van szó. Kiismeri a zenei ízlésünk és képes ajánlásokat is tenni. Természetesen Siri segítségével vezérelhetjük majd, viszont Siri fejlesztéséről sajnos nem sokat hallottunk azon kívül, hogy rengeteg új hívó mondatot tápláltak bele. Reméljük a jövőben azért majd csiszolgatják a személyi asszisztens tudástárát.

A HomePod egyik legjobb funkciója a HomeKit kompatibilitás, bár ez a történet még gyerekcipőben jár. Valódi kijelző nem került a HomePod-ra, annak ellenére, hogy Phil Schiller az Apple marketingese korábban megemlítette, hogy a csupán csak hanggal vezérelhető asszisztenseknek nincs értelme. Azonban a tetején lévő érintésérzékeny felülettel irányíthatjuk a HomePodot, ha nincs kedvünk beszélni hozzá, illetve Siri hullámzó animációja jelzi, amikor az eszköz éppen hallgatózik vagy beszél hozzánk.

A HomePod beüzemelése körülbelül ugyan annyi nehézséget jelent majd, mint az AirPods párosítása az iPhone-hoz vagy az Apple TV Wi-Fi-re csatlakoztatása, semennyit. Csak fölé kell tartanunk az iPhone-t és már használhatjuk is. Az eszköz megjelenése év végére várható Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és az USA-ban, így idén nem lesz itthon HomePod a fa alatt. 350 dolláros árával az Apple árban középre pozicionálta a piacon már meglévő eszközökhöz képest a HomePodot. Pontos magyar árakat egyelőre még nem tudunk.

Igazán eseménydús WWDC Keynote-on vagyunk túl, az eseményről készült összes cikkünket ebben a dossziéban találjátok. Nektek hogy tetszik a HomePod?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!