imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Microsoft Outlook iOS-en: kellemes meglepetés!…


A Microsoft kiadta az Outlook iOS verzióját és máris özönlenek a dicséretek és ötcsillagos értékelések App Store és webszerte. Nincs is más hátra, mint kipróbálni ezt az alkalmazást.

Bevallom, nem vagyok az Outlook nagy barátja, legalábbis az asztali verziójának biztosan nem, de tudomásul veszem, hogy sokaknak ez a program jelenti az üzleti és magánélet szervezésének központját a levelezésen, a naptár és névjegyzék-kezelésen keresztül. Lássuk hát, megtértem-e az iOS-alkalmazás hatására…

Az applikációt iPhone-ra és iPad-re is telepítettem, hogy nehogy lemaradjak valamiről. Az Outlook telepítése után, – amely csak 22,5 MB méretű, a képességeihez képest egyáltalán nem nagy – az első induláskor nyomban kiderül milyen fiókok kezelésére alkalmas, íme:

outlstart

A fiók kiválasztása után, a beállítás egyszerű, hiszen csak felhasználónevet és jelszót kell beírnunk, valamint ha kéri, a szolgáltatáshoz való hozzáférést kell megadnunk az Outlook számára. Itt meg kell jegyezni, hogy az Exchange használatához Office 365 előfizetés szükséges. Máris hozzáférhetünk leveleinkhez, mégpedig egy igen szép, letisztult, iOS-hoz gondosan optimalizált felületen, amely még gyors is. A Beérkezett üzenetekben két fület találunk, az egyik a Focused, a másik az Other névre hallgat. A Focused alatt az Outlook által fontosnak vélt leveleinket találjuk, ezt levélváltásaink gyakoriságából találja ki. Az Other alatt pedig az összes többi levelet megtaláljuk.

outlfocused

Bevallom férfiasan, én egyből kikapcsoltam a beállításokban ezt a Focused-et, én nem szeretem, ha egy alkalmazás dönti el helyettem mi a fontos, de biztosan sokaknak elnyeri a tetszését. Találunk a fülek mellett egy „Quick Filter“ gombot, ami nagyon hasznos és gyors, itt egy gombnyomással szűrhetjük az olvasatlan, jelölt, illetve a csatolmányt tartalmazó leveleket. Ilyet szeretnék az iOS gyári Mail alkalmazásába is! No meg még valamit, ami itt megvan: a felhőszolgáltatásokhoz – OneDrive, iCloud, Google Drive, Dropbox – való azonnali hozzáférést és azokból a fájlok csatolásának lehetőségét. Szerintem ez a legnagyobb újítás, ami miatt sokan váltanak erre a gyári levelezőből, hiszen egyre többen térnek át adataik felhő alapú tárolására és jogos igényük, hogy ezekhez a fájlokhoz gyorsan, átláthatóan hozzáférjenek és kedvük szerint meg is tudják osztani azokat.

outlcat

Akik könyvtárakba szervezik levelezésüket, ezt balról behúzva egy külön menüben elérik, illetve a fiókok közti váltás is itt lehetséges. A leveleinken az ujjunkat jobbra és balra húzva a beállításokban konfigurálható funkciókat érünk el, – ez a konfigurálhatóság sem volna rossz gyárilag, ráadásul sokkal több lehetőségünk van, mint az Apple megoldásában. Például időzíthető, hogy egy levél mikor válik valóban fontossá számunkra. Gondolom mindenkivel előfordul, hogy mondjuk este érkezik egy mail, amivel akkor már nincs kedvünk foglalkozni, reggel viszont annál fontosabb lenne, hogy ne felejtsünk el válaszolni rá. Az Outlook része a naptár is, amely mindent tud, amit egy naptártól elvárhatunk, valamint a People menüpont is nagyon hasznos funkciót tartalmaz: kigyűjti az összes eddigi levelezőpartnerünket és egy adott névre kattintva megmutat minden korábbi levelet, csatolt fájlt vagy naptárbejegyzést, ami az adott személlyel kapcsolatos.

Nos, azt hiszem ebből az írásból kiderül, hogy próbálgatva ezt az applikációt, lassan eloszlottak a bennem lévő ellenérzések. Én nem fogok váltani, már megszoktam és kedvelem az Apple-féle megoldást, inkább abban bízom, hogy pár funkció idővel bekerül a gyári megoldások közé is, ha nem alapértelmezetten, legalább opcionálisan bekapcsolható lehetőségként. Inspirációnak nagyon is jó az Outlook. Azt kell mondjam a Microsoft ezúttal egy igényes, szép és átgondolt szoftvert alkotott és még ingyenes is, úgyhogy GET!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!