imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Overwatch helyett – Megjelent a Shadowgun War Games


A cseh Madfinger Games ezúttal az Overwatch-szerű élményre áhítókat célozza a legújabb mobilos lövöldéjével.

A két éve megjelent ingyenes Shadowgun Legends egész szép sikereket könyvelt el. A mobilokra fejlesztett FPS nem csak gyönyörű grafikát, de a többjátékos mód mellé egyjátékos kampányt is kínált, méghozzá tisztességes történettel. Nem is csoda, hogy élénk figyelem kísérte a fejlesztők soron következő dobását, a napokban debütált Shadowgun War Gamest, melyet a tavalyi bejelentése óta több mint egymillióan rendeltek elő.

A fokozott érdeklődés mögött valószínűleg az is ott lehet, hogy az új Shadowgun a mobilos platform utolsó nagy multis hiányzójának, az Overwatchnak a rajongóira pályázik. A Blizzard 2016-os játéka ugyanis hiába bír meglehetősen népes közösséggel, eddig még nem követte a Fortnite-ot, a PUBG-t, vagy a Call of Duty-t a telefonok kijelzőire. Ám amire a Blizzard nem volt hajlandó, azt most a csehek megtették helyettük: a pár napja elérhető War Games bizony egész jól hozza az Overwatch hangulatát.

A hasonlóság nem csak a Unity-vel készült grafikán érhető tetten, de a jellegzetes dőlt betűk használatán is. A látványon túl azonban  a játékmenet is nagyon hasonló: öt, eltérő képességekkel bíró hős közül választva, gyors, intenzív összecsapásokban vehetünk részt.  Az eddigi visszajelzések alapján az embereket nem nagyon zavarja a másolás: az amerikai App Store-ban 1100 értékelés után 4,5 csillagon áll a Madfinger alkotása.

Apple-szempontból külön jó hír, hogy a War Games támogatja a „Sign in with Apple” funkciót, az iPad Pro-tulajdonosok pedig az akár 90 FPS-ig húzható grafikának is örülhetnek. A játék teljesen ingyenes, az alkalmazáson belüli vásárlások ráadásul csak kozmetikai jellegű dolgokat kínálnak, így attól sem kell tartani, hogy fizetés híján lemaradunk a küzdelemben. Ha szereted a multis játékokat, egy kört mindenképp megér, már csak a remek látvány miatt is.

A Shadowgun War Games letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaz)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!