imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Pánik gombot vezet be a Tinder


Egy rossz randi még nem a világ vége, ha azonban egy közveszélyes őrülttel vagy zaklatóval ülsz le egy asztalhoz, még akár az is lehet. Ezen helyzetek megmentésére érkezhet a Tinder legújabb funkciója: a pánik gomb.

A vakrandik egyik legnagyobb hátránya, hogy egyáltalán nem ismered az illetőt, akivel találkozni fogsz. Nem az ismerősöd mutatta be, nem az anyukád hozott össze vele, nincs referencia, ami azt mondaná, “milyen helyes, kedves ez a Juli/Gyuri”. És bár a randi előtt van esély némi online csevelyre, ha valaki igazán akar, könnyedén át tud verni minket néhány cuki szmájlival.

A fentiek alapján talán egyértelművé vált, ez a pánik gomb nem a barátod riasztja majd, hogy mentsen ki valami kamuszöveggel, mert ultraciki a helyzet, arra ott a Messenger. Ez a gomb a diszpécsert fogja riasztani, aki pedig a rendőrséget, így érdemes poénból nem sűrűn nyomogatni.

Na de, nézzük a működését! A Tinder anyacége, a Match a helymeghatározásra és a személyes védelemre specializálódott Noonlighttal indított együttműködést, akik a saját meglévő, és tökéletesen működő rendszerüket applikálták be a Tinder alá. A Noonlightot kell majd letölteni, illetve természetesen engedélyezni kell a helyadatok megosztását, ezek után azonban minden a Tinder felületén történik.

Felhasználóként egy felugró ablakot kapsz, mely értesít, hogy mostantól a Noonlight eszközei figyelnek téged, és lehetőséget kapsz arra, hogy egy adott pillanatban segélykérést adj le az applikáción keresztül. A véletlen gombnyomások érdekében egy nagy gombot kell 3-4 másodpercig nyomvatartani, ez aktiválja a vészjelzést a túloldalon lévő diszpécsernek. Itt még szerencsére van lehetőséged kinyomni a vészjelzést, ha kiderül, mégsem egy pisztolyt akar előrántani a pasi a nadrágjából.

Ha azonban valós a veszély, a diszpécser lép akcióba. Ő először egy üzenetet küld, majd, ha nem érkezik válasz, megpróbálja felhívni a riasztást leadó személyt. Ha erre sem érkezik válasz, esetleg a személy megerősíti, hogy veszélyben van, a diszpécser értesíti a rendőrséget. Ami a leglényegesebb itt a Match szerint az az, hogy a bajbajutott személy képes legyen a lehető legkevésbé feltűnően kommunikálni.

Persze ehhez szüksége van arra, hogy a felhasználó folyamatosan megossza a helyadatait az applikácóval, enélkül ugyanis hiábavaló az egész. Sőt, érkezik az ún. Tinder Timeline, mely gyakorlatilag egy napló arról, kivel, mikor és hol találkoztunk. Ezt aztán megoszthatjuk, hogy a Noonlight pontosan tudhassa, hol és mikor segíthetnek rajtunk. Bár itt már sokakban jelezhet a vészcsengő, de a Match közleménye szerint ezeket az információkhoz ők egyáltalán nem jutnak majd hozzá, és semmilyen módon nem kerülnek összefüggésbe marketing célú megkeresésekkel.

Ami még érdekes lehet, hogy a Noonlightot használók egy jelvényt is kapnak a Tinder profiljukhoz, ezzel rettentve el az ártó szándékú személyeket, mondván, ők figyelve, védve vannak. Azt persze maga a Match is elismerte, tudják, rengeteg lesz a téves riasztás. Azonban sokkal inkább menjen ki a rendőrség egy ártalmatlan szituációhoz, minthogy ne legyen ott, mikor szükség lenne rájuk.

Az opciót január végén vezetik be az USA-ban, majd szépen lassan a világ minden pontján. Sőt, a cél az, hogy ne csak a Tinderben lehessen hasonló, a Match például a többi alkalmazásához is fel szeretné használni, például az OkCupidhoz vagy a Hingehez. Ráadásul, kicsit továbbtekintve, minden olyan apphoz aktuális lehet, ahol a felhasználók bizonytalanul érezhetik magukat vagy könnyedén kerülhetnek veszélyes helyzetbe, mint mondjuk egy Uber jármű hátsó ülésén.

Forrás: CNN

Mi az a mondat egy randin, amire azonnal pánik gombot nyomsz?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!