imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Partnerséget kötött az Apple Music és a Genius lyrics


A világ legnagyobb és legjobb dalszövegkezelő oldalát sikerült maga mellé állítania az Apple-nek. És ez a felhasználóknak lesz nagyon jó…

Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de már csak szakmai ártalomból is nagy kedvelője vagyok a dalszövegeknek. Sajnos annyira nem értek jól angolul, hogy egy elvadultabb Eminem számot is hallás után maradéktalanul megértsek, így időnként azért rá kell nézzek egyes dalok szövegeire.

Ennek a műfajnak a non-plus ultrája egyértelműen a Genius lyrics, amit nem csak azért szeretek, mert körülbelül minden létező számnak fent van a dalszövege, hanem azért is, mert a metaforákat, utalásokat tartalmazó részekhez általában olvasható értelmezés is. Nem ritkán magától az előadótól. Ami szuper hasznos, főleg azoknak, akik más kultúrkörnyezetből érkeznek, mint az eredeti célközönség.

Na, és ezt a szolgáltatást sikerült most maga mellé állítania az Apple-nek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostantól az Apple Music alkalmazásban elérhető lesz az összes Geniusban is meglévő dalszöveg, a Genius honlapján pedig alapértelmezett lejátszóvá lépett elő a szolgáltatás.

Érdekes adalék, hogy a Spotify már 2016 óta együttműködik a Genius-szal, csak sajnos nem ilyen mélyen integrált formában. Ott ugyanis néhány top sláger lejátszása közben olvashatunk csak részleteket a dal készítéséről, a szöveg pedig csak ezek közt ékelődik be néha. Nem a legjobb sajnos.

Diákok, ha most kedvet kaptatok, tartsátok észben, hogy nektek csak 700 forint a szolgáltatás havidíja!

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!