imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Passzív-agresszív anyukák az Apple reklámjában


Az utóbbi idők talán legviccesebb Apple reklámjában egy anyuka rossz néven veszi, hogy egy másik kismama „kibokeh“-zte a gyerekét…

Az Apple mindig is híres volt reklámjairól. Van, amikor megható történetet animálnak, van, amikor eszméletlenül látványos videókat dobnak össze és persze vannak – a személyes kedvencemnek számító – poénosra vett megoldások is. A YouTube-ra napokban feltöltött Bokeh’d című videó egyértelműen ez utóbbi kategóriába sorolható.

A geg arra alapul, hogy az egyik anyuka, élve az iPhone XS, XS Max és XR által készített portréfotókon állítható mértékű elmosásának lehetőségével, erősen kiblőrözi a másik anyuka gyerekét, a sajátjára helyezve ezzel a hangsúlyt. És innentől indul a kellemetlen beszélgetés a következő fordulatokkal:

  • Te most komolyan kibokéztad a gyerekem?
  • Nem, ez teljesen véletlen volt.
  • Miért utálod Jacobot?
  • Mi? Vissza tudom bokézni! Nézd, bokeh – nem bokeh.
  • Wow. Miféle ember képes kibokézni egy gyereket? Én sose bokéznám ki a gyereked. Csak, hogy tudd.

Rövid szakmai értékelésünk: 10/10

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!