imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Peek Calendar – egyszerű és letisztult naptár alkalmazás iOS-re


Előfordult már, hogy az iOS alapértelmezett naptár alkalmazása kevésnek bizonyult és valami mást használnál helyette? Alább ajánlunk figyelmedbe egy gyönyörű, letisztult és funkciókban gazdag alternatívát, melynek segítségével hatékonyan tudod menedzselni mindennapjaidat.

A modern kor emberének rengeteg teendőt kell ellátnia nap mint nap, így legtöbbünk digitális formában, telefonján rögzíti programjait, hogy mindenhol időben jelen tudjon lenni és el ne felejtse azt. Erre megoldást kínál az Apple is a saját naptár alkalmazásával, ami sok szempontból ügyes app, viszont könnyen lehet, hogy nem vagy elégedett vele. Ha Te is közéjük tartozol, akkor figyelmedbe ajánljuk a Peek Calendar nevű naptár alkalmazást.

Az intuitív, modern kezelőfelület egyszerű gesztusvezérlést kínál az átlagfelhasználók számára, ami közel identikus módon irányítható, mint az iOS, így igen könnyen és hamar megtanulható, aki valamilyen szinten is jártas az Apple mobileszközökre szánt operációs rendszerének használatát illetően.

Az naptárt megnyitva színes kártya tárulnak elénk, csoportosítva az aktuális, illetve a soron következő nap teendőit. A kívánt napra bökve legördül egy lista, mely megjeleníti teendőinket, programjainkat. Ugyanezen opciót elérhetjük természetesen havi nézetben is, ahol a kívánt napot kiválasztva jelennek meg eseményeink. Természetesen nem csupán vizuális formában kapunk információt, hanem emlékeztetőt beállítva értesítést kapunk hangjelzés formájában is.

Érdekesség, hogy egy-egy újonnan hozzáadott eseményhez extra információt is hozzá tudunk rendelni, amit egyetlen jobbra történő suhintással elő tudunk hívni szükség esetén.

Néhány kiemelt funkció:

  • Egyetlen balra történő suhintással előhívható az oldalsó menü sáv
  • Érintsd meg, majd tartsd ott az ujjad az adott napon, így tudsz létrehozni eseményt
  • Az adott eseményt húzd az ujjaddal jobbra, így anélkül, hogy megnyitnád azt, további infókat kapsz, mint például a program időtartama és lokációja
  • A kívánt teendőt egy lefelé húzással, majd a kuka ikonra bökéssel tudod törölni
  • Az időtartamra vonatkozó mutatót húzd lefelé, így megjelenik egy kék sáv, amivel többnapos eseményeket hozhatunk létre

Reméljük, elnyerte tetszésed a Peek Calendar nevű naptár alkalmazást, ami kompatibilis iPhone és iPad eszközökkel egyaránt.


• Peek Calendar letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad – 1 090 Ft)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!