imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Pénzküldési lehetőséggel bővül a Facebook Messenger


A Facebook Messenger nem tartozik a leginkább kedvelt alkalmazások közé iOS-en, ettől függetlenül vitathatatlanul hatalmas elterjedtséggel rendelkezik. Ezt kihasználva a Facebook új funkcióval bővíti az üzenetküldő szolgáltatását – egyelőre azonban csak az Egyesült Államokban.

Az új pénzküldési funkcióval gyorsan és könnyedén küldhetünk pénzt a saját bankszámlánkról egy ismerősünk számlájára. A Facebook videós példájában azt a jelenetet játsszák el, hogy egy barátunk veszi meg a koncertjegyeket nekünk is, amiket így gyorsan ki is tudunk fizetni neki, nem kell utalgatni vagy a helyszínen készpénzzel bajlódni. A másik lehetőség, hogy ezentúl újabb csatornán érhetnek el bizonyos ismerőseink azzal a kérdéssel, hogy „figyu, nincs kölcsön 5 rugód hó végéig?”

A Facebook Messenger pénzküldési funkciója egyébként talán a kényelmessége miatt lehet érdekes, és szerezhet magának jelentős felhasználói bázist. Az appon belül csupán néhány koppintás szükséges az „átutalás” elindításához: az amerikai felhasználóknak megjelenik egy kis $ ikon az appban miközben beszélgetnek az adott ismerőssel, ha ezt megnyomják, be kell ütni az összeget, rákoppintani a „Pay” gombra, és már ki is fizettük az ebédet amit az ismerősünk rendelt és fizetett egyben.

Facebook Messenger fizetés

A fogadás szintén hasonlóan könnyen megy, persze mindkét oldalon regisztrálunk kell a bankkártyánkat a szolgáltatásba. A Facebook közleménye alapján a Messenger pénzküldés és -fogadás funkciója minden, az Egyesült Államokban kibocsátott VISA vagy MasterCard betéti kártyával működni fog. A blogposztban nem említik az arrafelé egyébként igencsak elterjedt hitelkártyákat, úgyhogy ez alapján annyira azért nem lesz általánosan használható a funkció, de az mindenképp praktikusnak tűnik, hogy nem kell külön megállapodnia a bankokkal a cégnek.

A szolgáltatás természetesen nagyon biztonságos a Facebook szerint, és mivel évek óta lehetőség van feléjük fizetni online (pl. hirdetésekért), ezt valószínűleg el is hihetjük, ráadásul a folyamat a Facebook hálózatától teljesen független, és egy csapat bankbiztonsági szakértő folyamatosan monitorozni fogja a tranzakciókat a visszaélések kiszűrése érdekében. A kártyánk regisztrációja után egy egyedi PIN-kóddal tudjuk védeni az „utalásokat”, illetve iOS-eszközökön a Touch ID használatára is lehetőségünk lesz.

A Facebook Messenger új pénzküldési funkcióját a következő hónapokban folyamatosan vezeti be a cég, egyelőre tehát csak az Egyesült Államokban, ott viszont elérhető lesz iOS-en, Androidon, és asztali számítógépeken is. A nemzetközi terjeszkedésről még nincs semmiféle hír, de az mindenképp jó jel, hogy nem kell külön megegyezniük az egyes bankokkal.

Forrás és képek: Facebook.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!