imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Peter McKinnon és az iPad Pro


A népszerű YouTuber kipróbálta, mire képes a fotók szerkesztése a megszokottól eltérő felületen. Az eredmények magukért beszélnek.

Peter McKinnon az egyik legsikeresebb fotós-videós YouTuber, aki a 2018-as évben robbant be a köztudatba és már közel 3,8 millió feliratkozónál jár. Rendszerint fotós tippeket, kütyü teszteket, saját történeteit és vlogbejegyzéseket oszt meg, de rajta keresztül sok más érdekes kreatív alkotót is megismerhetünk a kollaborációknak köszönhetően.

Legújabb videója azonban eltér a megszokottól. A rendszerint energiától duzzadó kávémániás nemhogy a szokásos beköszönését hagyta ki, de a 9 perc alatt egyetlen szót sem hallunk, csak a halk háttérzenét.

Egy asztalnál ül, előtte egy iPad Pro, és azon töpreng, hogy ő is kipróbálja végre az életet asztali gép nélkül. Ehhez a végső lökést Marques Brownleetól kapja meg, az egyik leghíresebb tech videós ugyanis már hónapok óta iPad Próját használja mindennapi felhasználásra otthon és utazások alatt is.


Az alábbi beszélgetést láthatjuk a képernyőn:

PM: Az iPaden kéne szerkesztenem a képeket?
MKBHD: Szükséged van laptora a szerkesztéshez?
PM: De ez nem lesz ugyanolyan…
PM: Nem tudom, hogy képes vagyok-e váltani!
MKBHD: Csak tedd félre a laptopot…
MKBHD: Én már leváltottam a mindennapi használatra.
PM: Még minding nem vagyok biztos benne hogy kéne lol
MKBHD: CSAK CSINÁLD (JUST DO IT)

Peter végre nekiáll, és a következő percekben gyakorlatilag vágás nélkül nézhetjük végig, hogyan kelt életre és szerkeszt 6 képet Adobe Lightroomban az iPad Próján Apple Pencil segítségével, hogy azok a saját stílusában jelenlejenek meg. A képeken látható ő maga és egyik legjobb barátja, korábbi iroda társa Matti Haapoja is (az ő csatornáját is ajánjluk mindenkinek, akit érdekel a fotózás, videózás vagy csak a jó hangulatú menő képvilág).

A konklúzió? Az Apple víziója, miszerint az iPad kiváltja majd a komputer helyét mindennapi életünkben, egyre közelebb kerül a valósághoz. Ugyan valószínűleg nem a következő néhány évben valósul meg, és arra is több esélyt látunk, hogy sohasem lesz minden felhasználásra a legjobb eszköz, azonban ez a videó is megmutatja, hogy a fotósok számára már egy kifejezetten használható alternatíva most is.

Neked hogy tetszenek a szerkesztett képek? És maga a szerkesztés módja? 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!