imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Petíció indult a Baby Yoda emojiért


Ma már bármiért vagy bármi ellen indíthatunk petíciót a neten. Éppen ezért nem csoda, hogy a Star Wars fanok készítettek egyet, majd megcímezték az Apple-nek, miszerint ideje felvenni az emojik közé a Baby Yoda ikont. Hisz’ olyan cukiiii!

A Mandalorian sorozat legnagyobb sztárja kétségkívül a Baby Yoda névre keresztelt lény. Ő ugye nem a fiatal Yoda, csupán ugyanannak a fajnak egy fiatalabb tagja, ez azonban senkit nem érdekelt, a rajongók #babyyoda hashtagjei azóta szétkapták a közösségi médiát. Ez nem túlzás, a statisztikák szerint Amerikában messze többet említik meg ezt a nevet, mint bármelyik politikusét.

A kicsi Yoda a Star Wars rajongók egyértelmű kedvence, éppen ezért alig 3 héttel a sorozat indulása után már el is készült a petíció, melynek célja egy Yoda emoji kiharcolása, méghozzá az Apple-től. A Change.org-on futó kezdeményezés célja 10.000 aláírásra volt kitűzve, ez a cikk írásakor még épp nem volt meg, de elnézve a számokat, ez csak idő kérdése.

Az aláírások gyűjtését egyébként egy Travis Bramble nevű felhasználó indította, aki a leírásban olyan indokot emleget az emoji mellett, minthogy egy ilyen ikonnal tökéletesen jellemezhetnénk a barátunk újszülötte iránti érzelmeinket. Vagy, ha egyszerűen nem elég a cukiszemű emoji 🥺, akkor a pici Yodával is pótolhatnánk azt.

Persze mindez valószínűleg nem hatja majd meg az Apple-t. Már alapvetően az sem valószínű, hogy egymagában egyetlen emojit húzzanak be egy külön frissítéssel. Arról nem is beszélve, hogy az emojik fejlesztéséért nem az egyes mobilgyártók felelősek, hanem a Unicode Consortium. Így, az Apple-nek maximum akkor lenne esélye implementálni a saját emoji-szettjébe Baby Yodát, ha azt a Unicode Consortium először megalkotná azt.

Plusz, ha egyszer felülnek egy ilyen kérésnek, valószínűleg utána minden héten 10 ilyen petíciót kapna a cég. Azt pedig senki sem akarhatja, hogy a kedvenc csokissütis 🍪, napernyős ⛱ vagy ragtapaszos 🩹 emojit másik 6 millió mellől kelljen kikeresni.

Te kinek küldenél Baby Yoda emojit?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!