imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Phil Schiller az iOS-es bugokról: “rossz hetünk volt”


Schiller a napokban interjúzott pár kört a sajtóban, épp egy hete például a Face ID-ról beszélt. Most a The Telegraph kérdezgette, és belementek egy-két kellemetlen részletbe is. Schillernek persze a csuklójában volt a válasz.

Csak úgy, mint a korábbi interjúnál, ez a beszélgetés is a szokásos körökkel indult, amikről csak nagyon röviden írnánk, hiszen ezek a nem túl izgalmas kategóriába esnek. Az Apple marketingért felelős alelnöke megemlékezett róla, hogy:

Ez egy nagyon újfajta év volt számunkra. Olyasmi, amit már régóta terveztünk. Szerettük volna létrehozni az új generációs telefont, ahogy azt minden évben tettük. Ez lett a 8.

Aztán elmagyarázta, hogy az iPhone X miért újabb még az újabbnál is:

Ezzel egy időben valami sokkal agresszívebbet is akartunk alkotni. Valamit, ami még jobban eltér arról az útról, amin az iPhone haladt idáig, és ez lett az iPhone X. Ez olyasmi, amit idáig nem csináltunk, de igazán jól bevált.

Ezután jöttek a kicsit kekecebb kérdések. Például felrótták, hogy az Apple jelenleg 5 különböző modellt árul (SE, 6s, 7, 8 és X) és hogy ettől mintha kicsit zsúfoltnak tűnne a kínálat. Schiller nem osztotta a kérdésbe foglalat implicit állítást, szerinte minden rendben van így, a különböző termékvonalak különböző igényeket elégítenek ki. Arra a kérdésre, hogy várható-e SE frissítés mostanában, természetesen a “sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom” válasz érkezett.

De Schiller izzasztása itt még nem ért véget. Mi a helyzet a HomePoddal, miért késik? – szólt a kérdés. Nem elsők, hanem a legjobbak akarunk lenni. – hangzott a felelet. Najó, kicsit más szavakkal:

Még nagyon-nagyon a kezdetén vagyunk az olyan intelligens hangszórók piacának, amiket szeretnénk az otthonunkban látni. Néhány vállalat hajlamos úgy is kiadni dolgokat, hogy kezdetben nem számítanak sikerekre. Nekünk nagyon fontos a minőség és hogy mit adunk ki a kezeink közül. Szóval ha nincs kész, akkor nincs kész.

Nade a bemelegítés után jött az igazi felkérdezés, a számadás pillanata, a pont amikor elválik a ocsú a búzától: minek köszönhető, hogy mostanában kicsit elszaporodtak a bugok az Apple által kiadott rendszerekben? Megemlítve a macOS-es “root” sebezhetőséget, amivel bárki beléphetett a Rendszerbállításokba, az iOS “i”-bugját, a súlyos HomeKites biztonsági rést és társait.

De Schiller egy vérbeli politikus nyugalmával állta a kérdéscunamit, és a következőket mondotta volt:

Egyszerűen csak rossz hetünk volt. Történt pár dolog, ennyi az egész. A csapat felül fogja vizsgálni a rendszereket, alaposan ellenőrzi a folyamatot és kicsit magunkba néznek, elgondolkodnak a dolgokon. És persze mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy ilyen ne történhessen meg még egyszer.


Magyarra fordítva: az Apple is pontosan tudja, hogy elég rossz fényt vetettek rájuk ezek a malőrök, valószínűleg pár felelős vezető megy vissza a balettbe ugrálni, kicsit átdolgozzák majd a validálási eljárásokat és összekapják magukat. Ez pedig örömteli, ennél sokkal többet az elmúlt időszak után nem tehetnek az ügy érdekében.

Hajrá!

Forrás: 9to5mac

A legvészesebb sebezhetőség a macOS “root” bugja volt mind közül. Szerencsére az Apple nagyon gyorsan kiadott egy frissítést, ami befoltozza a támadási felületet – ennek telepítése melegen ajánlott minden Mac tulajnak.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!