imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Phil Schiller a Google Glassról 2012-ben


A héten derült ki, hogy a Google leállította a Google Glass szemüvegük forgalmazását és egyelőre bizonytalan a termék sorsa. Egy most kiszivárgott levélből megtudhatjuk, hogy mit gondolt Phil Schiller a Google Glass megjelenése után a termékről.

Pár napja érkezett a hír, hogy a Google Tony Fadell-t, az iPod atyját tette meg a Google Glass felelősévé, de egyelőre megszüntetik a Glass forgalmazását. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a jövőben ne dobnák piacra újra egy továbbfejlesztett verzióban, de egyelőre csak annyi biztos, hogy a jelenlegi formában többé nem lesz kapható a Glass. Sokkal érdekesebb hír viszont, hogy mit gondolt Phil Schiller a Google Glassról három évvel ezelőtt.

Én ezt írtam még 2012-ben a Google Glass bemutatása után a blogomon:

Ki a fene akar egész nap egy ilyen szemüveget viselni?

Úgy látszik Phil Schiller, az Apple marketing igazgatója is hasonlóan szkeptikus volt akkoriban, ugyanis egy levelezésben szinte ugyanez volt a véleménye. Ezt írta Abdel Ibrahim tech bloggernek, aki egy vicces fotót küldött neki (lásd fent), mely egy cikkben szerepelt ami a Google Glass-ról szólt. A képen Steve Martin látható, aki egy nevetséges szemüveget visel a “The Jerk” című filmben. Phil ezt válaszolta levelében:

Nem hiszem, hogy azt gondolják a Google-nél, hogy bárki (aki normális) valaha viselné ezeket a dolgokat.

Ezen kívül Phil Schiller még megírta, hogy bár már van egy Canon 5D MK III fényképezőgépe, mégis leadott egy rendelést a Canon 1D-X-re, egyszerűen azért mert a Canon 1D sorozata elpusztíthatatlan.

image 2015-01-15 at 6.55.42 pm.png

 

Forrás: Business Insider

A Google Glass szemüveget mi is leteszteltük, ha esetleg lemaradtál róla, akkor most pótolhatod. Íme egy videó, mely teljes egészében a Google szemüvegével készült. (A vágás természetesen Mac-en történt.)

Itt pedig Red kollégám mindenre kiterjedő alapos tesztjét is elolvashatjátok:

Google Glass megateszt

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!