imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Phil Schiller kezelésbe vette az App Store-t


Még csak december közepe óta kapta meg Phil Schiller a feladatot, hogy felügyelje az App Store fejlődését, de máris látszik a munkájának az eredménye.

Schiller, aki 1997 – Steve Jobs visszatérése – óta folymatosan tagja az Apple igazgatói tanácsának, a marketingért felelős alelnöki feladatok mellé megnyerte magának az App Store fölötti bábáskodást. Ahogy Tim Cook megfogalmazta, Phil feladata az lesz, hogy még jobbá tegye az ökoszisztémát. Hozzá rendelték az iPhone, iPad, Mac, Apple Watch és Apple TV platformokat. Az App Store-ért korábban Eddi Cue felelt, most megosztották a feladatok, mert Cue-hoz tartozik továbbra is többek között az iTunes, az iCloud, Siri, vagy az Apple Music.

Phil Schiller – John Gruber interjú

Az App Store-ban már most láthatóak jó irányban haladó változások. A különböző kategóriák sokkal naprakészebbek, például a legjobb új alkalmazások sokkal gyakrabban frissülnek mint korábban. A napokban Shiller egy twitter bejegyzést is közzétett, melyben azt írja, hogy hamarosan további újdonságok érkeznek az App Store-ba, és azt szeretné, hogy az App Store egy olyan hely legyen ahova naponta ellátogatnak az emberek.

Korábban az új alkalmazások szekciója csak hetente egyszer frissült, a felhasználóknak minden héten csütörtökig kellett várniuk, hogy lássák az újdonságokat. Ez persze nemcsak az App Store látogatóinak volt rossz, hanem a fejlesztőknek is, akiknek így sokkal nagyobb esélyük lesz népszerűsíteni az alkalmazásaikat.

appstore3

Phil Schiller szinte őskövület az Apple-nél, hiszen közel 20 éve dolgozik a cégnél. Ennek megfelelően biztosan az egyik legjobb választás volt őt kinevezni az App Store élére, hiszen ő az aki pontosan megérti mire van szükségük a felhasználóknak és a fejlesztőknek. Phil Schiller volt egyébként az az ember, aki keresztülverte a Maces App Store-t Steve Jobson, és valljuk be, a Maces App Store-nak igencsak szüksége lenne egy komoly megújulásra. Bár értelemszerűen az iOS App Store sokkal fontosabb az Apple számára, de a folyamatosan növekvő Mac eladások tükrében nem ártana sokkal nagyobb figyelmet fordítani a Maces App Store-ra is. Phil Schillernek köszönhetően, erre elég nagy esély lesz a jövőben, biztosak lehetünk benne, hogy a következő hónapokban mind a Maces mind az iOS App Store rengeteget fejlődik majd, nem beszélve az egészen friss Apple TV alkalmazásboltjáról, ahova pont ezen a héten érkeztek meg a videós előnézeti funkciók.

appletvvideo
iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!