imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

PhotoBulk – csoportos fényképszerkesztés


Egy szuper alkalmazás azoknak, akik rendszeresen ugyanazokat a műveleteket végzik el fényképeiken és szeretnék felgyorsítani a folyamatot.

Gondolom elég kevesen vannak azok, akik szeretik a monoton, egyfolytában ismétlődő feladatokat. Márpedig aki webre tölt fel képes anyagot, és/vagy fotózik az tudja, hogy a fényképek méretre vágása, letömörítése az pont ilyen feladat.

Nálunk a magazinnál például pixelre pontosan meg van adva, hogy mekkora képekkel dolgozunk az adott cikkeknél, és hogy mekkora legyen körülbelül a feltöltött kép, hogy ne legyen túl lassú az oldalbetöltés. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy szinte minden kép, amit itt láttok az életének korábbi szakaszában szerkesztve lett.

El lehet képzelni, hogy mennyire lélekölő mondjuk egy 10 képből álló tesztnek minden egyes képét egyesével 16:9-es képarányúra vágni, majd kiexportálni valamilyen webbarát formátumra és méretre. Legalábbis az volt, amíg rá nem bukkantam a PhotoBulkra.

Az alkalmazás annyit csinál, hogy szépen át veszi a munka monoton, automatizálható részét tőlünk és seperc alatt végrehajt egy csokor műveletet. Képességei közt szerepel fényképek csoportos vízjelezése, méretre vágása, tömörítése, konvertálása, metadatainak szerkesztése és átnevezése is.

Mindehhez egy nagyon egyszerű drag and drop felület társul, így tényleg nincs más dolgunk, mint behúzni az összes képet, pár kattintással beállítani a kívánt végeredményt és megvárni, amíg a program az előre megadott mappába exportálja a végeredményt. Mi több, az egyes beállításokat el is menthetjük különböző profilokba, ezzel is tovább gyorsítva a folyamaton.

Remek alkalmazás, amit mindenkinek jó szívvel tudunk ajánlani, aki a fentebbi műveletek valamelyikét rendszeresen végre szokta hajtani nagyobb mennyiségű képen.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!