imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Photoflow – nagyszerű Instagram alkalmazás Macre


Naponta hányszor indítod el az Instagramot az iPhone-on? Túl sokszor? Akkor figyelj! A Macre megvásárolható Instagram alkalmazások az aktív Instagram felhasználónak hivatottak megkönnyíteni az életét, és az iPhone folyamatos ellenőrizgetése nélkül, notifikációkkal hívják fel a figyelmet a friss kontentre.

A Mac App Store-ban keresgélve találkozhatunk néhány megoldással, de ezek közül kétség kívül az egyik legszebb és letisztultabb darab a Photoflow. Az ikon szerintem kimondottan jól sikerült, ezért megelőlegezhetünk egy kis bizalmat a csapatnak és kattinthatunk a részletekért.

Természetesen már a rövid leírásban kiemelik a fejlesztők azt a fontos tényt, miszerint egyik desktop Instagram alkalmazáson keresztül sem tudunk fotókat feltölteni, így ebben a Photoflow sem lesz partner. Arra azonban, amire nem túlzok ha azt gondolom a többség az esetek 90%-ban használja az Instagramot – azaz a tartalom fogyasztására – tökéletes megoldás lehet. Mindezt anélkül, hogy a gépünk előtt ülve a böngészőben tabot kelljen váltani vagy a telefonunkhoz kelljen nyúlni.

Photoflow

Az alkalmazás tehát értesítést küld fotó, komment, like vagy követés mindegyikéről – ezt persze igény szerint testre tudjuk szabni.  A felület egyszerű, átlátható és már csak a külcsín miatt is megkockáztatom, hogy a Photoflow az Instagram Tweetbotja.  Szolid hasáb, amit az ablakok kavalkádjában bármelyik oldalra helyezhetünk, szinte biztos hogy nem lesz útban. Két részre osztották a felületet, egy vékony sidebar és a tartalom – további ablakokat nem kapunk, a képeket azonban akár a Quick Lookhoz hasonlóan is tudjuk nagyítani. A sidebaron található ház és csillag ikonnal váltogathatunk a saját feedünk és a legnépszerűbb posztok között. Tudunk keresni hashtagekre, emberekre, checkolhatjuk a like-okat saját fotóinkon, illetve több felhasználót is használhatunk az alkalmazáson belül.

Mivel a Photoflow Mac-specifikus app (rendszerigény OS X 10.10 Yosemite), így a gesztusok optimalizálva vannak Trackpadre és Magic Mouse-ra egyaránt. Elég csak egy fotóra vinni a kurzort, majd jobbra-balra söpréssel navigálni. A feedben egyszerűen a fel-le nyilakkal tudunk lépkedni (ha valakinek kényelmesebb ugyanezt érjük el a J és K billentyűk használatával), illetve a söprést válthatják az oldalirányú nyilak. A fejlesztők gondoltak tehát azokra is, akik a gyorsbillentyűket preferálják gépük használata közben.

Photoflow

Az „L” billentyűvel értelemszerűen például a like, az alkalmazásban igen apró szívecske ikon kattintását helyettesíthetjük és adhatjuk tudtára annak a bizonyos bloggernek, hogy borzasztóan tetszik a kompozíció a lattéról, amit abban a menő kávézóban fogyaszt a vadiúj asztroszürke MacBook mellett.

Egy hiányosságot azért mégis kiemelnék, hiszen az általunk követett Instások napi like-jait nem látjuk. Én ezt például sűrűbben használom új bloggerek felfedezésére, mint a „Discover People“ szekciót.

Photoflow

A Photoflow tehát egy igényes alkalmazás, amiben a most már nem csak négyzet alakú – így remélhetőleg élvezhetőbb formában feltöltött – képeket tudjuk mustrálni. Persze vannak még kisebb hibák, de összességében egy jól használható, szerethető applikáció.

Töltsétek le a Photoflowt ha ezentúl a gép előtt ülve értesülnétek kedvenc Insta bloggeretek vagy akár az iSTYLE csapatának legfrissebb posztjáról. Ha még nem követtek minket Instagramon, akkor katt ide! Ha pedig van olyan tartalom, amit szívesen látnál az Instagramunkon, írd meg a kommentekben.

• Photoflow letöltése a Mac App Store-ból (4,99 €)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!