imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a Photos app nyilvános bétája


Tegnap este az Apple a nyilvános bétaprogramban résztvevők számára is elérhetővé tette az OS X Yosemite 10.10.3 első béta frissítését, amiben megtalálható a fejlesztői bétában pár hete elérhető új Photos app. Ezen kívül új emoji-választót, sokszínű emojikat és a szokásos hibajavításokat tartalmazza a csomag.

Régóta várunk a tavalyi WWDC-n bemutatott Photos alkalmazásra, mely elsősorban a mára kicsit idejétmúlt iPhoto leváltására hivatott, illetve a bejelentése kapcsán mondta el az Apple azt is, hogy befejezik az Aperture fejlesztését – noha ez utóbbit 100%-osan nem váltja ki. Az iPhotónak viszont nagyszerű alternatívája.

OS X Photos

Most egy lépéssel közelebb kerültünk a megjelenéshez, hiszen a mindenki számára elérhető nyilvános bétaprogram keretében is letölthetővé vált a Photos appot tartalmazó OS X Yosemite 10.10.3-as frissítés. Ha szeretnéd kipróbálni, de még nem regisztráltál a bétaprogramba, az alábbi linken teheted meg az Apple ID-d segítségével. Ezután egy telepítővel aktiválhatod a gépeden a szolgáltatást, és innentől kezdve az App Store-on keresztül érkeznek a bétaverziós frissítések a Macedre. Figyelem! Mint minden bétaszoftver esetében, az OS X Public Betát sem ajánlott elsődleges, munkára használt, illetve létfontosságú adatokat tartalmazó gépre telepíteni. A telepítés előtt mindenképp készíts Time Machine biztonsági mentést!

Photos

Mi is írtunk róla, amikor majdnem egy hónapja megjelent a Photos app fejlesztői bétája, ha érdekel egy gyors áttekintés, olvasd el azt a cikket – ha nem érsz rá, akkor most pár szóban összefoglaljuk a lényeget: a Photos ugyanúgy alapvető rendszerezési és szerkesztési funkciókkal rendelkezik, mint a sokak által méltán szeretett iPhoto. Hangsúlyosabb lett az iCloud Photos integráció, ugyanis a Shared fülre kattintva a velünk és általunk megosztott fotóalbumokat böngészhetjük, illetve természetesen minden képünket szinkronizálhatjuk a felhőbe/felhőből, valamint a szerkesztések is szinkronban maradnak például az iPhone-unk és a Macünk között.

Photos

Az Instagram-generáció számára létfontosságú beépített filterek mellett egyéni szerkesztési opciók is elérhetők, például a kontraszt, színtelítettség, Shadows and Highlights, Definiton, Vignette, de egyszerűbb retusálásokat (például porszemek a szenzoron) is elvégezhetünk. A szerkesztéseket bármikor visszavonhatjuk, a fotó eredeti változata mindig megmarad, illetve különböző verziókat is készíthetünk a képeinkből.

Vizuális típusoknak készítettünk egy rövid videót is a fejlesztői béta megjelenésekor, amiben Handras és Bence mutatják meg az új Photos app képességeit:

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!