imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Photoshop-fájlok megtekintése Macen


A különböző fájlformátumok megtekintése komoly fejtörést tud okozni. Ebben a cikkben azokat a módszereket szedjük össze, amikkel egy PSD-t a legegyszerűbb módon meg tudunk nyitni anélkül, hogy a Photoshopra szükségünk lenne.

A Photoshop az Adobe zászlóshajó szoftvere, ami most már több évtizede ipari sztenderdé nőtte ki magát. Legyen szó akármilyen marketing vagy kommunikációs feladatról, tervezésről vagy akár egy egyszerű PDF összerakásáról, szinte mindenhol találkozhatunk vele. Még a filmipar is használja. Olyan ez mint egy kreatívoknak szánt svájci bicska, szinte megkerülhetetlen.

Gyakran felmerülő (és jogos) probléma szokott lenni, hogy a kis költségvetésű cégekben szigorúan oda kell figyelni arra, hogy hány gép kapjon licenct, így többnyire azok, akik a tervezésben nem vesznek részt, nem is rendelkeznek a gépükön Photoshoppal. Szerencsére, a munkafájlok a szoftver birtoklása nélkül is megtekinthetjük.

1. tipp:  Nyisd meg a Preview alkalmazásban

Ha Macen dolgozol, akkor nagyon egyszerű dolgod van. Csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a fájlt a gyári képnézegető appban. Ha nem ezt használod alapértelmezettként, akkor indítsd el a Megtekintő appot és nyisd be a PSD fájlod.

2. tipp: Töltsd fel Google Drivera

Nem túl szofisztikált megoldás, de annál egyszerűbb és kvázi a legolcsóbb. Dolgozz akármilyen rendszerrel, egyszerűen csak dobd fel a Google Drive-ra, ami megmutatja a PSD-k előnézetét.

3. tipp: Használd az Art Mastert

Ami bár nem túl bizalomgerjesztő, de a célnak megfelel. Az App Store-ból ingyenesen beszerezhető és alkalmas a PSD-k kezelésére. Sőt, az alkalmazás egyéb hasznos infót is közöl a fájlról, mint például a színtér típusát, bit mélységet és a pixelek szélességét és magasságát. Több, mint megfelelő.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!