imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Pinterest is támogatni fogja az Apple Pay-t


Habár az Apple Pay csak tavaly került bemutatásra, az iPhone 6-tal együtt, mégis egyre szélesebb körben kezd elterjedni. Az Apple Pay úgy lett megtervezve, hogy a készülékünkben tárolt bankkártyákat nem csak a boltokban tudjuk használni, hanem az alkalmazásokban is. A tényleges gyakorlat viszont azt mutatja, hogy nagyon kevés alkalmazás használja ki ezt a lehetőséget.

Az Apple Pay hazánkban még nem működik, de Amerikában már a legtöbb kártyával használható. A Visa, Mastercard és Maestro kártyák a legelterjedtebbek és ezeket mára már az Apple Pay rendszere is támogatja. A boltokban pedig nincs szükség másra, mint egy PayPass terminálra, ami már a kisboltokban is gyakran előfordul. Az alkalmazásokon belüli vásárláshoz pedig értelemszerűen csak annyi kell, hogy hozzá tudja az ember adni a kártyáját. Éppen ezért lenne egy gyors és hatékony módja az alkalmazáson belüli vásárlások lebonyolításának. Ezt a lehetőséget vette észre a Pinterest és remélhetőleg később a többi alkalmazás is felfedezi az Apple Pay bámulatos egyszerűségét.

A képeskönyv alkalmazás egy új szolgáltatást indít el a jövőhéttől, amivel ezentúl nem csak hozzátűzni tudjuk a képeket az albumunkhoz, hanem meg is vehetjük azokat a termékeket. Ezt nem úgy kell persze elképzelni, mint az Amazont vagy az E-Bay-t. Itt csak is különleges és ritka dolgokat leszünk képesek vásárolni, például egyedi bútort, egyedi tervezésű ruhákat, vagy akár egyedi házi sört. A Pinterest ezáltal valószínűleg egy olyan virtuális piacteret fog kialakítani, amilyet ezelőtt még nem láthattunk. Egy minőségi termékekből álló kínálattal, szemet gyönyörködtető képekkel és egy könnyedén kezelhető alkalmazással. A befektetők a Pinterest céget jelenleg is 11 milliárd forintra becsülték fel, pedig igazából valódi profitot csak a reklámokból tudott beszedni. Ha ez a funkció ténylegesen elindul jövőhéttől, akkor a bevétele – és ezzel arányosan a cég értéke is – rohamosan megugrik majd. A megvásárolható termékek egyébként egy kis kék gombot fognak kapni, aminek a segítségével a kosárba rakhatjuk a terméket. A fizetés, mint már említettem, alapvetően Apple Pay-jel történik, de természetesen lesz egyszerű kártyaadatok megadásával történő fizetésre is lehetőség.

Apple Pay

Az, hogy több alkalmazás is elkezdené használni ezt a hibrid fizetési módszert, több szempontból is nagyon előnyös lenne. Egyrészről az emberek közelebbről is megismernék az Apple Pay rendszerét, ugyanis a jelenlegi felhasználók óriási része fél használni, annak ellenére, hogy teljes mértékig biztonságos. A másik, hogy elég kevés forgalomban lévő eszköz támogatja az Apple Pay-t jelenleg, és ha elkezdenék az alkalmazások jobban támogatni, akkor az emberek szívesebben váltanának Apple Pay képes eszközre.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!