imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Piros iPhone 7, új iPad és 128 gigás SE – jöhet?


Jöhet hát! Hirtelen nagyon várós lett a következő hónap, főleg ha a Mac Otakara értesülései igaznak bizonyulnak. Erre reális az esély, a japán techblog elég megbízható forrásnak számít.

Minden évnek megvannak a napjai, amiket minden igazhitű Apple-rajongó már jóelőre piros filccel bekarikáz a naptárban. Hagyományosan ilyen a szeptemberi iPhone bemutató, a június eleji WWDC, vagy tavaly ilyen volt még az október végi MacBook Pro frissítés is. Az utóbbi időben pedig újraéledni látszik a tavaszi hardvermegjelenés jó szokása is, gondoljunk csak a tavalyi iPad Pro és iPhone SE debütálásra. Idén se lesz ez másképp, szinte mérget lehet rá venni, hogy jönnek az új iPadek.

ipadpro

A Mac Otakara most viszont még tovább fokozza a hangulatot, a techblog szerint nem csak táblagép fronton lesznek érdekességek, hanem jöhet egy új szín az iPhone 7-eknek, illetve nagyobb tárhelyopció a közönségkedvenc SE-nek. Az iPhone 7 és Plus várhatóan a (PRODUCT)RED termékek színét, azaz egy dögös piros árnyalatot fog kapni (Jet Red?), míg az SE a jelenlegi 16 és 64 gigás tárhelyopciók mellé bővülne egy 128 gigabájtossal.

Az iPadek terén is lesz mit várni. Ha beigazolódik a jelentés, akkor akár négy új táblagép is érkezhet hamarosan. Egyrészt frissül majd a meglévő 9,7 inches és 12,9 inches iPad Pro. Másrészt a 2015 szeptemberében bemutatott iPad mini 4-et leválthatja egy 7,9 inches új modell. Végül pedig – és ez lesz majd a nagy was ist das – debütálhat az iPhone 8 technológiáinak előőrse, egy 10,5 iches iPad Pro személyében. Ez fizikai méreteiben megegyezik majd a 9,7 inches jelenlegi modellel, viszont a káva nélküli kialakításának köszönhetően nagyobb kijelzőt kap majd, és a pletykák szerint a Home gomb is eltűnhet róla.

rediphone.jpg

A modell érkezését szinte mindegyik nagy Apple-jós megjövendölte már, úgyhogy lassan lehet nagy tételben is fogadni rá. A vita inkább az iPad mini 4 utódja körül van, a Mac Otakarán kívül ugyanis eddig még senki nem jósolt a 7,9”-es jövevényről. Mindegy, ezt majd leboxolják Kuoval.

A táblagépek elvileg 12 megapixeles iSight előlapi kamerával, True Tone kijelzővel és vakuval, négy hangszóróval, négy mikrofonnal, és egy négycsatornás fényérzékelővel kerülnek majd a boltok polcaira. Kuo emellé úgy sejti, hogy a 10,5”-es és a 12,9”-es gépek egy némileg gyorsabb Apple A10X processzort kapnak majd, míg az olcsóbb, 9,7”-es modell „csak” egy kiokosított A9X chippel érkezik.

ipad

Ilyen közel a várható bemutatóhoz már a pletykák sem annyira hasraütés-szerűek, a felsorolt funkciók közül jópár valószínűleg tényleg vissza fog köszönni ránk a színpadról pár nap múlva. A 10,5 iches iPad Prónak akkor is érdemes drukkolni, ha hidegen hagy a táblagép vonal, hiszen ha tényleg káva nélküli kijelzővel, Home gomb nélkül érkezik, akkor tuti, hogy az iPhone 8 is hasonló tulajdonságokkal kerül majd bemutatásra fél évvel később.

Forrás: Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!